El cicle 12 Mirades Feministes s'inicia amb una conferència sobre «La maternitat penedida»

Serà aquest dimarts, 14 de gener, a les sis de la tarda, a la sala d'actes de l'Hospici d'Olot, amb la presència de dues de les professionals que participen a la Faber en la tercera residència sobre feminismes

Tiina Sihto i Katherine Stone parlaran de «La maternitat penedida».
Tiina Sihto i Katherine Stone parlaran de «La maternitat penedida». | Martí Albesa.
13 de gener de 2020, 14:44
Actualitzat: 14:55h
Per al Servei d'informació i Atenció a les dones (SIAD) i el Servei d'Atenció a la diversitat (SAI) del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa –conjuntament amb la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Olot–, és molt important poder desenvolupar polítiques feministes de prevenció i d’actuació en les situacions de violència i opressió que viuen diferents col·lectius i que se’n pugui donar visibilitat.

Per aquest motiu, han programat un cicle d’accions de sensibilització, que s’anomena 12 Mirades Feministes, en què es proposa una activitat mensual al llarg del 2020 amb diferents formats, que tractaran temes relacionats amb la prevenció i l'eradicació de la violència, la diversitat i la igualtat.

La primera de les activitats programades és la conferència "La maternitat penedida", que tindrà lloc aquest dimarts, 14 de gener, a les 18:00 h, a la sala d'actes de l'Hospici d'Olot, i que impartiran Katherine Stone i Tiina Sihto, dues de les professional que aquests dies participen en la tercera residència sobre feminismes a la Faber.

La doctora Katherine Stone és professora adjunta d’Estudis Alemanys a la Universitat de Warwick. La seva recerca aplica una lent feminista a la memòria cultural del nacionalsocialisme i la Segona Guerra Mundial, amb un enfocament actual en la memòria de la violació en temps de guerra. També, ha publicat sobre les representacions de la maternitat en la literatura i la televisió alemanyes contemporànies. Amb Valerie Heffernan, ha analitzat el debat sobre la maternitat lamentable que va sorgir en els mitjans de comunicació socials alemanys com a resposta a la feina de la sociòloga israeliana Orna Donath.

Tiina Sihto defensa la seva tesi doctoral al desembre de 2019 i, a partir de gener de 2020, treballa com a investigadora postdoctoral al Centre d’Excel·lència en Investigació sobre Envelliment i Atenció (CoE AgeCare, Acadèmia de Finlàndia, 2018-2025). En el seu doctorat, es va centrar en les condicions locals de la conciliació de la vida laboral i familiar de les dones a la ciutat de Jyväskylä. En la seva investigació postdoctoral, se centrarà en la intersecció dels serveis de salut mental i d’atenció a la tercera edat.

Els seus interessos de recerca inclouen la cura, la investigació feminista sobre l’estat de benestar, la (des)igualtat de gènere, les relacions íntimes, la maternitat lamentable i la sociologia de les emocions. Ha publicat sobre les geografies emocionals de l’atenció, la política local d’atenció infantil, les decisions sobre el retorn a la feina de les mares i les classes, les queixes de les dones com a expressió de la desigualtat de gènere i la maternitat lamentable. A més, ha impartit cursos de pregrau sobre polítiques socials i públiques i ha dictat conferències sobre polítiques socials i públiques i estudis de gènere.
 

Cartell de la conferència «La maternitat penedida» del cicle 12 Mirades Feministes. Foto: @acciocomunitari.

Arxivat a