Endesa automatitza part de la xarxa elèctrica a les comarques gironines

Amb una inversió de més d'1,9 MEUR, els 81 nous telecomandaments beneficien 221 municipis de la Garrotxa, l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, el Gironès, la Selva i el Ripollès

Uns operaris instal·len un nou telecomandament en un centre de transformació.
Uns operaris instal·len un nou telecomandament en un centre de transformació. | @Endesa.
NacióGirona
19 de febrer de 2020, 09:49
Actualitzat: 9:50h
Endesa, en línia amb el seu pla de qualitat i amb la voluntat de preparar la xarxa elèctrica per al futur, ha instal·lat durant el 2019 un total de 81 telecomandaments en centres de transformació de les comarques gironines amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei a la demarcació. Els nous dispositius, que han suposat una inversió d'1,9 MEUR, permeten reduir en un 20% el temps d’interrupció del subministrament en cas d’incidències.

Amb aquesta millora, el Centre de Control que Endesa té a Barcelona pot accionar a distància els dispositius de maniobra de les instal·lacions sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs, ja que aquest Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions, més de 226.000 de forma directa, i indirectament tota la demarcació.

En aquesta fase, els nous 81 equips telecomandats beneficien 221 municipis repartits entre les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Gironès, la Selva i el Ripollès.

Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa per a dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat. La reforma apropa les instal·lacions de la Companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.