07
de novembre
de
2023, 10:31
Actualitzat:
10:35h
La Fira Orígens d'Olot ja té data i leitmotiv. Serà el dissabte 18 i diumenge 19 de novembre i la temàtica d'aquest any serà la cuina verda. El certamen se centrarà en la gastronomia més ecològica, respectuosa i sostenible.
De fet, la desena de cuiners i professionals que passaran per la fira faran demostracions que giraran entorn de la cuina verda i saludable. És el cas de la Clara i la Carlota Puigvert de Les Cols, qui mostraran el seu compromís amb els productes autòctons. També hi haurà Iolanda Bustos, coneguda com "la xef de les flors" i que mostrarà les herbes comestibles; la cuinera índia Anjalina Chugani que farà plats vegetals; David Colom de l'Hostalet, qui reflexionarà sobre els productes de tardor; Cristina Feliu i Àlex Carrera de L'Aliança d'Anglès, que cuinaran productes d'horta; la Maria Nicolau, Myrto Kalle, Pep Nogué, Adrià Juncà o Laura Tejero, entre altres.
Tots ells passaran pel Pavelló Firal d'Olot durant els dos dies de la Fira, la qual comptarà aquest 2023 amb una seixantena de productors i estands, un 26% dels quals serà la primera vegada que participen en el certamen. Entre els nous productes que s'hi presentaran hi ha els cereals ecològics per esmorzar, la pasta de blat escairat sense gluten, l'espirulina fresca, les verdures i hortalisses ecològiques o l'all negre i els seus derivats, entre molts d'altres.
L'Aula Tast de la Fira Orígens comptarà aquest 2023 amb diferents degustacions com la poma de muntanya (Biolord), l'espirulina (Organa Espirulina), les avellanes (Ca Rosset) i el kombutxa (Enso Ferments); un de flaones, el dolç medieval (amb Albert Pizarro de INS Olivar Gran i Lluís Riera de Cacau Pastisseria); un tast a cegues de productes de mar i muntanya de Girona Excel·lent (segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona) un de formatges artesans catalans d'ACREFA (Associació Catalana de Ramaders i elaboradors de formatge artesà); un de xuixos de Girona (Xuixos Castelló, Caram Caram i Gastroteca); un de botifarres catalanes (Confraria del Gras i el Magre i Fundació oficis de la carn) o un de xocolates artesanes i vi dolç (Menjamques, Aynousé, Ferrer Xocolata, Terra la Vita i Celler Mas Ponsjoan).
El certamen tornarà a acollir aquest any el Concurs Nacional de Botifarra Catalana. Serà la segona edició i s'organitza conjuntament amb la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn. També s'entregaran els guardons al millor producte, el millor estand i millor estand sostenible.
L'horari d'obertura de la fira serà dissabte de 10 a 21 h i diumenge de 10 a 20 h. El preu de l'entrada es manté a cinc euros i inclou cinc tiquets de degustació.
De fet, la desena de cuiners i professionals que passaran per la fira faran demostracions que giraran entorn de la cuina verda i saludable. És el cas de la Clara i la Carlota Puigvert de Les Cols, qui mostraran el seu compromís amb els productes autòctons. També hi haurà Iolanda Bustos, coneguda com "la xef de les flors" i que mostrarà les herbes comestibles; la cuinera índia Anjalina Chugani que farà plats vegetals; David Colom de l'Hostalet, qui reflexionarà sobre els productes de tardor; Cristina Feliu i Àlex Carrera de L'Aliança d'Anglès, que cuinaran productes d'horta; la Maria Nicolau, Myrto Kalle, Pep Nogué, Adrià Juncà o Laura Tejero, entre altres.
Tots ells passaran pel Pavelló Firal d'Olot durant els dos dies de la Fira, la qual comptarà aquest 2023 amb una seixantena de productors i estands, un 26% dels quals serà la primera vegada que participen en el certamen. Entre els nous productes que s'hi presentaran hi ha els cereals ecològics per esmorzar, la pasta de blat escairat sense gluten, l'espirulina fresca, les verdures i hortalisses ecològiques o l'all negre i els seus derivats, entre molts d'altres.
Foto: Martí Albesa
L'Aula Tast de la Fira Orígens comptarà aquest 2023 amb diferents degustacions com la poma de muntanya (Biolord), l'espirulina (Organa Espirulina), les avellanes (Ca Rosset) i el kombutxa (Enso Ferments); un de flaones, el dolç medieval (amb Albert Pizarro de INS Olivar Gran i Lluís Riera de Cacau Pastisseria); un tast a cegues de productes de mar i muntanya de Girona Excel·lent (segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona) un de formatges artesans catalans d'ACREFA (Associació Catalana de Ramaders i elaboradors de formatge artesà); un de xuixos de Girona (Xuixos Castelló, Caram Caram i Gastroteca); un de botifarres catalanes (Confraria del Gras i el Magre i Fundació oficis de la carn) o un de xocolates artesanes i vi dolç (Menjamques, Aynousé, Ferrer Xocolata, Terra la Vita i Celler Mas Ponsjoan).
El certamen tornarà a acollir aquest any el Concurs Nacional de Botifarra Catalana. Serà la segona edició i s'organitza conjuntament amb la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn. També s'entregaran els guardons al millor producte, el millor estand i millor estand sostenible.
L'horari d'obertura de la fira serà dissabte de 10 a 21 h i diumenge de 10 a 20 h. El preu de l'entrada es manté a cinc euros i inclou cinc tiquets de degustació.