20
de novembre
de
2023, 09:16
Actualitzat:
9:19h
L'onzena edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya, l'Orígens, ha tancat portes aquest diumenge després que més de 6.700 persones hagin passat pel recinte firal d'Olot. Segons els organitzadors, s'han venut 54.000 tiquets de tast durant el certamen i s'han presentat més de 60 productors. La despesa mitjana per visitant, segons les enquestes realitzades ha estat de 50 euros.
Pel que fa a la procedència, Orígens ha tingut un nombrós públic de fora de la Garrotxa,
especialment de Barcelona; i una dada també remarcable és l'alt nivell d'ocupació hotelera
durant aquest cap de setmana.
També a l'Aula de Cuina ha tingut lloc l'entrega de premis del 2n Concurs de Botifarra
Catalana organitzat juntament amb la Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis
de la Carn. Ahir s'hi van presentar 24 botifarres de 15 comarques catalanes i la botifarra
guanyadora ha estat l'elaborada per Valentí Fàbregas Alier de la cansaladeria Fàbregas
Xarcuters, de Barcelona; i les tres mencions especials del jurat han estat per a les
elaborades per Lluis Bou Vallcorba de la Carnisseria-Cansaladeria Lluel de Castellterçol; Enric Soler Gili d'Embotits d'Autor d'Ordal i Agustí Vives Padrisa de la Cansaladeria-
Xarcuteria Cal Vives de Moià.
Des de la primera edició han passat un total de 67.600 visitants, i s'han venut 495.500
tiquets. En aquests anys, a Orígens hi han exposat gairebé 300 productors diferents, i hi
han participat més de 100 reconeguts cuiners, molts d'ells amb estrella Michelin.
Pel que fa a la procedència, Orígens ha tingut un nombrós públic de fora de la Garrotxa,
especialment de Barcelona; i una dada també remarcable és l'alt nivell d'ocupació hotelera
durant aquest cap de setmana.
També a l'Aula de Cuina ha tingut lloc l'entrega de premis del 2n Concurs de Botifarra
Catalana organitzat juntament amb la Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis
de la Carn. Ahir s'hi van presentar 24 botifarres de 15 comarques catalanes i la botifarra
guanyadora ha estat l'elaborada per Valentí Fàbregas Alier de la cansaladeria Fàbregas
Xarcuters, de Barcelona; i les tres mencions especials del jurat han estat per a les
elaborades per Lluis Bou Vallcorba de la Carnisseria-Cansaladeria Lluel de Castellterçol; Enric Soler Gili d'Embotits d'Autor d'Ordal i Agustí Vives Padrisa de la Cansaladeria-
Xarcuteria Cal Vives de Moià.
Des de la primera edició han passat un total de 67.600 visitants, i s'han venut 495.500
tiquets. En aquests anys, a Orígens hi han exposat gairebé 300 productors diferents, i hi
han participat més de 100 reconeguts cuiners, molts d'ells amb estrella Michelin.