El Centre de Natura i Cultura de Can Trona a la Vall d’en Bas ha començat un procés per redefinir els seus usos i funcions. Després de vuit anys de vida, l’Ajuntament considera que cal tornar a repensar alguns dels espais que té l’equipament.
Per això, el consistori ha iniciat un procés participatiu a través del qual recull opinions i necessitats. “Estem en un procés participatiu per, no trencar amb el que tenim, sinó fer alguns usos més o redefinir algun espai”, explica l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat a NacióGarrotxa.
La voluntat municipal no és trencar amb el que hi ha hagut fins ara a Can Trona, sinó reconvertir alguns espais que no s’utilitzen tant, com, per exemple, un magatzem que no té ús. De moment, es descarta posar-hi nous serveis municipals.
“Crec que hi hem fet bona feina. Té un nom i una referència. Vam fer una aposta per al binomi cultura i natura que ha sortit bé. Ara potser és el moment de tornar a fer una sacsejada i veure què més podem replantejar”, diu Amat.
Can Trona, situat a Joanetes, es va inaugurar el juliol del 2016. Després d’anys de retard, l’equipament s’obria amb la voluntat de ser referent a la comarca i amb un auditori per a 130 persones que ha servit per acollir infinitats de xerrades o presentacions d’àmbit municipal i comarcal. L’equipament té cinc espais, entre ells l’oficina de turisme, i és un espai que vol fer valdre el patrimoni cultural i natural de la Vall. Per això, s’hi organitzen diverses exposicions temporals. El centre té 2.000 metres quadrats i va costar 2,8 milions d’euros.