Girona acollirà del 21 al 15 de febrer el Fòrum Gastronòmic Girona 2009

Publicat el 15 de febrer de 2009 a les 12:33
 
Les entitats solidàries Banc dels aliments i Intermón Oxfam, a més dels representants d’Slow Food, disposaran de tres grans espais que Fòrum cedeix dins la fira per a poder donar a conèixer les seves activitats als assistents a la fira del Fòrum Gastronòmic Girona 2009 que tindrà lloc del 21 al 25 de febrer. Cadascuna en la seva pròpia dinàmica i amb la vinculació que tenen amb el tema i sector alimentari  aprofitaran aquest gran aparador que els ofereix l’organització i el ressò mediàtic que la fira i les activitats comporten, per sensibilitzar visitants i participants i poder mantenir vincles de col•laboració amb empreses expositores.
 
D’altra banda, aquesta 10a edició del Fòrum bat un autèntic rècord de participació en els premis INNOFÒRUM- Cambra de Comerç de Girona . Superant totes les previsions, entre les 24 empreses incrites han presentat una cinquantena de productes totalment i absolutament innovadors que, en la categoria de “concepte innovador”, “millor packaging” i “gust innovador” competeixen a aquests prestigiosos guardons. Aparells d’última generació i tecnologia punta aplicats al món de la cuina i la restauració, novetats en disseny i imatge en ampolles, envasos, presentacions, etiquetatge, ... i productes com olis, caves, vins, brous, formatges, preparats o salses que volen aportar nous conceptes en els gustos i sabors coneguts fins avui.
 
El mercat ecològic i fira de productes artesanals, que també és una novetat d’aquesta edició dels 10 anys de Fòrum, obre la porta a petits productors, pagesos i artesans durant tot el cap de setmana. Aquesta nova proposta dins el mateix Fòrum Gastronòmic vol apropar una nova i actual línia de productes que ja tenen un espai propi i cert protagonisme en alguns mercats, i és una oportunitat perquè el gran nombre de visitants que el cap de setmana passa pel Fòrum i la Fira puguin degustar-los i/o comprar-los .