La cuina de lÂ’Escurat és una iniciativa de lÂ’Associació de Restaurants de Llagostera i lÂ’Ajuntament de Llagostera. El principal objectiu dÂ’aquesta Jornada gastronòmica és promoure la gastronomia de Llagostera i amb ella els plats més tradicionals de la zona. La cuina de lÂ’Escurat ofereix plats de qualitat i elaborats, però amb productes tant tradicionals com: perol, peus, trinxat, sang i fetge, suquet dÂ’escrita, menuts, sardines, “platillos”, confit, “xuques” de vi, arengada, mató, botifarra dolça, cap i pota, escudella, menuts, carn dÂ’olla, coca de greixons, estofats, carquinyolis, cap de xai. La idea va sorgir lÂ’any passat per tal dÂ’adequar-se a les butxaques escurades de la gent, un cop han passat les festes de Nadal, i aquest any 2009 es torna a celebrar amb el mateix objectiu; oferir menjars poc sofisticats, tradicionals i econòmics.
Per tant, la cuina de lÂ’Escurat, respon i està pensada per cobrir diferents necessitats: oferir plats tradicionals, recuperar la cultura gastronòmica de la zona i a la vegada ho ofereix amb un cost econòmic pensat per la butxaca.
La jornada gastronòmica es porta a terme al llarg de tot un mes, des del 12 de gener al 28 de febrer, als restaurants de lÂ’Associació de Restaurants de Llagostera. Tots els menús tenen un preu econòmic i popular.
Per tal de presentar públicament aquesta jornada, sÂ’ha programat la presentació de la Cuina de lÂ’Escurat el proper dijous dia 15 de gener a les 20h del vespre al Casino Llagosterenc. La presentació anirà acompanyada dÂ’una demostració de tastets de la Cuina de lÂ’Escurat oberta a tot al públic. En aquesta ocasió tots els restaurants que hi participen portaran els seus plats més destacats dÂ’aquesta cuina pensada per la butxaca, la Cuina de lÂ’Escurat. Des de lÂ’Ajuntament es vol potenciar els actius turístics de la zona, fomentant dÂ’aquesta manera els restaurants i la gastronomia de Llagostera.
Cal destacar que aquesta jornada gastronòmica, està emmarcada en la programació de la organització de tres jornades gastronòmiques al llarg de lÂ’any. La Cuina de LÂ’escurat, que celebra la seva II edició, encapçala les posteriors jornades, les Jornades gastronòmiques de Cuina de Festa Major, del 29 de maig al 2 de juny, i les Jornades gastronòmiques de Cuina del Bolet, del 12 dÂ’octubre al 12 de novembre.