Del 24 al 26 d'abril la plaça de Jacinto Benavente acull la Fira de Turisme i Gastronomia de la Costa Brava i el Pirineu de Girona dirigida a residents i visitants de la ciutat de Madrid. Es tracta d'una plaça ben cèntrica de Madrid a 500 metres de la famosa Puerta del Sol.
El visitant trobarà la representació de les vuit comarques gironines i els seus col·lectius de cuina. Segons el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, es tracta de 'combinar el producte turístic amb el gastronòmic'. Els visitats a la vegada que tasten la diferent oferta de cuina es poden informar, no només dels diferents destins turístics, sinó d'ofertes d'activitats com el senderisme o el turisme de bellesa i salut.
Es vol així descobrir als madrilenys la 'cuina de casa nostra'. Vilert ha reconegut el 'moment dolç' que viu la cuina de les comarques gironines. Fa pocs dies 'El Bulli' va renovar el prestigiós títol de millor restaurant del món. Mentre que 'El Celler de Can Roca' és manté com el cinquè. Aquest fet indubtablement dóna un nom a la gastronomia. Darrera d'ells, en aquesta fira, 11 col·lectius que tracten els productes propis d'una forma 'acurada'. La gastronomia de Girona està 'de moda', ha dit Vilert. I és per això que cal aprofitar aquesta empenta com un 'element més d'atracció'. 'El turista pot venir a prendre el sol', però hi ha un 'rere país' per descobrir.
Aquesta Fira és possible per l'acord de la Diputació amb l'Ajuntament de Madrid que es va tancar durant la passada edició de la Fira Internacional de Turisme (Fitur). L'idea era poder fer promoció al consumidor final del turisme. Per Vilert la plaça de Jacinto Benavente és 'un bon lloc' i molt transitat .
La directora general del Patronat de Turisme Costa Brava, Dolors Batallé, ha explicat que aquest acte és fa 'al carrer, per al públic de Madrid' perquè coneguin que se celebrà el centenari de la marca Costa Brava i també perquè coneguin el conjunt de l'oferta de Costa Brava i Pirineus.
Batallé ha explicat que els preus són 'molt assequibles', la majoria de racions a un euro. Els col·lectius gastronòmics estan repartits per zones i 'cuiden molt' els productes. Per exemple, La Garrotxa es caracteritza pel producte volcànic i a la cuina empordanesa se la coneix per la 'Cuina de Vent'. En una petita passejada, el visitant pot fer-se una idea del que pot degustar si es decideix per visitar la Costa Brava i el Pirineu de Girona.