El nombre de sopars de Nadal organitzats per les empreses de la demarcació de Girona han baixat respecte l'any passat entre un 20% i un 30%, segons dades de la Federació d'Hostaleria de Girona. La crisi és la causa principal del descens dels sopars de Nadal d'empreses. Els hostalers indiquen que el divendres 17 de desembre serà el dia amb més sopars de Nadal organitzats per empreses. Aquest sopars representen un 70% de les reserves que tenen aquests establiments. Els preu dels menús dels sopars de Nadal que ofereixen la majoria d'hostalers de la demarcació oscil·len entre 30 euros i 40 euros per persona.
El preu mitjà de 30 o 40 euros es negocia sovint per part de les empreses que, segons comunica la federació, busquen que el preu sigui més baix i se situïn entorn als 20 o 25 euros.
Segons anuncien els hostalers, la tendència de les empreses i institucions públiques és demanar pressupostos a diferents establiments hostalers per tal de trobar el millor preu. La Federació d'Hostaleria ha posat de manifest que el factor preu no era determinant en anys anteriors quan les empreses no tenien com a 'requisit indispensable' el preu per triar un establiment a l'hora de fer un sopar de Nadal.
Les dades de la federació també assenyalen que, malgrat la crisi, no ha disminuït el nombre de comensals per grup d'empresa respecte anys anteriors. Els sopars d'empresa estan formats per grups d'entre 20 i 30 persones.