
La nit de dimecres 17 de novembre a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, el Girona Convention Bureau amb la col•laboració del Patronat de Turisme Costa Brava Girona van organitzar l’acció empresarial i promocional <
L’escriptor i periodista Martí Gironell va conduir l’acte en el que van intervenir el president de la Cambra de Comerç de Girona i del Girona Convention Bureau, Domènec Espadalé, i el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Enric Vilert..
Espadalé va ressaltar la riquesa i varietat de paisatges, la qualitat de les seves instal•lacions i equipaments congressuals i la necessitat de mantenir el nivell de competitivitat respecte a altres mercats. També va destacar la situació estratègica de la destinació i l‘aposta decidida de les institucions en favor de la potenciació de l’aeroport de Girona, la connexió amb la línia d’alta velocitat i la formació dels professionals del sector, posant com exemple la nova Escola d’Hostaleria Alt Empordà.
Vilert va manifestar que <
També varen intervenir en la presentació inicial personalitats destacades del món de la gastronomia com Joan Roca, propietari i cuiner del restaurant El Celler de Can Roca, i del món empresarial com Dídac Lee, conseller delegat d’Inspirit i directiu de FC Barcelona. Joan Roca va destacar que l’autenticitat i la qualitat dels productes alimentaris gironins junt amb el gran nombre de restaurants de qualitat que hi ha a la demarcació són una raó més per la qual la destinació és òptima per al turisme de negocis.
Per la seva banda, Dídac Lee va manifestar durant la seva intervenció <
Altres noms coneguts del món de la cultura i l’esport varen assistir en la presentació donant suport a la iniciativa: Miquel Suñer, Josep Lluís Blanco i Ivan Tibau.
En el marc de la trobada empresarial es va projectar un audiovisual promocional de la destinació en el que varen participar, a més de les personalitats assistents, diverses persones de renom de l’àmbit de la gastronomia, Ferran Adrià, la cultura, com Antoni Pitxot i Eudald Carbonell, i l’esport, Tommy Robredo, entre d’altres, en qualitat d’ambaixadors de les comarques gironines i donant un valor afegit al producte de turisme de negocis.
L’acció promocional i empresarial realitzada va finalitzar amb una degustació de plats elaborats amb productes de Girona a càrrec de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà.