El president de l'Associació d'Hostaleria, responsable de l'esdeveniment, Xavier Nicolazzi, ha destacat que la Setmana Gastronòmica manté la filosofia amb la qual va néixer i que consisteix en donar l'oportunitat als restauradors de mostrar 'el que saben fer'. Paral·lelament se celebrarà el 2n cicle de Cinema i Gastronomia de Girona que lliga pel·lÃcules sobre gastronomia amb tasts posteriors.
La Setmana Gastronòmica Gironina serà del 3 al 13 d'abril quan els 44 restaurants elaboraran els menús. Nicolazzi ha explicat que cada any la xifra oscil·la entre els 40 i els 50 restaurants i entenen que 'no es poden ser més'. El preu mig dels menús és d'uns 45 euros amb preus que van des dels 30 euros als 160. A més, els vins i caves que se serviran seran de l'Empordà amb la voluntat de potenciar els productes 'de la terra'.
El que començarà uns dies abans, concretament aquest divendres, és la segona edició del cicle Cinema i Gastronomia de Girona. Els responsables del cicle han qualificat d''èxit' la primera edició quan van tenir 'ple absolut' de públic. Es tracta d'emetre pel·lÃcules d'actualitat que tenen a veure amb el món de la gastronomia i després de la sessió de cinema oferir un tast amb la voluntat de 'recrear en la mesura que es pugui' l'ambient de la pel·lÃcula. Es farà els pròxims tres divendres i es veuran els films 'Un buen año', 'Ratatouille' i 'American Cuisine'. Amb 'Ratatouille' volen ampliar el cicle també al públic infantil.
L'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial són els organitzadors tant de la Setmana Gastronòmica com del Cicle de Cinema i Gastronomia. Les projeccions de les pel·lÃcules es faran a l'Auditori NarcÃs de Carreras de 'la Caixa' i els tiquets valdran un euro. Els diners recaptats es destinaran Ãntegrament a la Fundació Oncolliga de Girona.
En aquest sentit, la tinent d'alcalde de Desenvolupament Local i Promoció de la Ciutat, Cristina Alsina, ha destacat que es tracta d'una mostra 'sòlida' perquè ja ha assolit la seva 28a edició i que, a més, té una triple vessant de promoció de la gastronomia, de la ciutat i de la solidaritat. Alsina ha valorat la gastronomia com un dels trets tant de la ciutat com de la comarca d'atracció als visitants. A més, ha destacat el 'bona maridatge' que fan del cinema i la gastronomia a Girona perquè assegura que es tracta d'una ciutat 'de pel·lÃcula'.
En total, editaran 50.000 trÃptics per promocionar la Setmana Gastronòmica on hi ha detallat el menú i els restaurants que participaran en la mostra.