Aquesta pastisseria vol ressaltar la manera tradicional d'elaboració del xuixo i rellançar-lo per fer-lo atractiu tant pels gironins com per als turistes. Per iniciar aquesta campanya, s'ha celebrat un acte de promoció on han assistit, entre d'altres, el cuiner Joan Roca, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, la diputada provincial Pilar Mundet, l'actor Martí Peraferrer i els diputats socialistes Pia Bosch i Àlex Sàez, i el diputat de CiU Carles Puigdemont.
El xuixo és un dels productes típics de la ciutat de Girona que data de principis del segle XX i que durant dècades ha estat elaborat de manera artesanal a nombroses pastisseries de la ciutat. Ara, la família Castelló ha decidit donar-li un nou impuls perquè la gent conegui aquest tradicional pastís i situar-lo 'a un nivell alt', segons ha dit l'actual propietari, Julià Castelló.
Per a l'ocasió, Can Castelló ha reunit al Museu d'Art de la ciutat un seguit de personalitats de la vida pública i política de la ciutat per donar suport a aquesta iniciativa. La pastisseria ha editat un díptics on es pot llegir un text de l'escriptor Josep Maria Fonalleras sobre aquest dolç on fa una metàfora i parla del xuixo com 'el Tapís de la Creació de la Gastronomia Gironina'.
Julià Castelló ha explicat que la intenció és 'donar més importància a tots els xuixos que es fan a Girona' i també ha recordat les pastisseries originàries dels anys 20 on es podia començar a menjar aquest pastís, la història del qual explica que va néixer després que un pastisser francès ensenyés la recepta del 'chou à creme' a un col·lega gironí i aquest l'adaptés.
'Aquest és un dolç especial, gairebé únic i hem d'aprofitar per convertir-lo en un referent pel nombrós turisme que ens visita', s'ha fixat com a objectiu el pastisser, que ha explicat que el xuixo es servirà també als actes que se celebrin a l'Auditori-Palau de Congressos i al Palau Firal per promocionar-ne el consum.
El cuiner gironí Joan Roca, del Celler de Can Roca, ha assistit per recolzar la iniciativa i ha reconegut ser un 'xuixoadicte'. Roca ha afirmat que aquest dolç només és bo a les pastisseries que l'elaboren de manera artesanal i ha afegit que a la seva cuina han decidit no alterar la recepta originària perquè 'és molt difícil donar-li una nova lectura'. 'És com l'escudella de la meva mare, com no la podem fer més bona, no la toquem', ha fet broma el reconegut cuiner.
També han tingut paraules d'elogi a aquest aliment la diputada de Turisme, Pilar Mundet, i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que ha dit que assistia a l'acte no en condició de conseller sinó de gironí. Nadal ha recordat que al 1992 l'ajuntament que llavors ell presidia va publicar juntament amb el programa de Fires de Sant Narcís un especial dedicat al xuixo que va tenir molta acceptació. Nadal també ha fet broma sobre la metàfora de Fonalleras sobre el Tapís de la Creació de la Gastornomia i ha dit que si Adam i Eva haguessin estat entretinguts amb un xuixo no haguessin sucumbit a la temptació i encara serien al paradís.