Promouen els productes gastronòmics del Baix Empordà

Publicat el 20 d’abril de 2008 a les 09:15
 
A partir de les diverses accions proposades pel Consell Comarcal es busca l'estacionalitat de cada producte, cada campanya té en compte el producte amb el qual es basa i la temporada en què es pot menjar.
 
Els restaurants de la comarca donen a conèixer els productes i plats més característics de la cuina del Baix Empordà a través d'aquestes campanyes. Aquesta proposta, que es va dur a terme per primera vegada l'any 1992, basa els seus menús en els plats típics i productes del Baix Empordà, com ara els de l'horta, els del camp i els del mar.
 
Les campanyes, que en molts casos ja presenten la seva 15ª o 16ª edició, intenten evolucionar la producció i la presentació dels productes però sense perdre la tradició gastronòmica del territori. A més, pretén promocionar l'estacionalitat dels productes i 'divulgar' la qualitat d'aquests per evitar que el turisme es concentri, únicament, en temporades altes o ponts.
 
D'altra banda, les 'Jornades Gastronòmiques del Baix Empordà' pretenen 'divulgar' els valors més importants de cada producte com són els beneficis que aporten o les propietats culinàries que presenten.