A partir de les diverses accions proposades pel Consell Comarcal es busca l'estacionalitat de cada producte, cada campanya té en compte el producte amb el qual es basa i la temporada en què es pot menjar.
Els restaurants de la comarca donen a conèixer els productes i plats més caracterÃstics de la cuina del Baix Empordà a través d'aquestes campanyes. Aquesta proposta, que es va dur a terme per primera vegada l'any 1992, basa els seus menús en els plats tÃpics i productes del Baix Empordà , com ara els de l'horta, els del camp i els del mar.
Les campanyes, que en molts casos ja presenten la seva 15ª o 16ª edició, intenten evolucionar la producció i la presentació dels productes però sense perdre la tradició gastronòmica del territori. A més, pretén promocionar l'estacionalitat dels productes i 'divulgar' la qualitat d'aquests per evitar que el turisme es concentri, únicament, en temporades altes o ponts.
D'altra banda, les 'Jornades Gastronòmiques del Baix Empordà ' pretenen 'divulgar' els valors més importants de cada producte com són els beneficis que aporten o les propietats culinà ries que presenten.