El Patronat de Turisme i la Diputació de Girona participen des d'avui i fins el 24 de febrer a al Fòrum Gastronòmic Santiago amb un estand propi de 100 m2 des del qual promocionen el territori entre el públic general i els congressistes, a través dels productes alimentaris i turístics de la demarcació, l’exposició i venda de productes i nombroses degustacions.
Els productes gastronòmics, alimentaris i turístics de la Costa Brava i el Pirineu de Girona tenen una presència destacada al Fórum Gastronómico Santiago 2010 que se celebra del 21 al 24 de febrer a Santiago de Compostel·la.
El Patronat de Turisme i la Diputació de Girona participen per quarta vegada en aquest fòrum gastronòmic –que enguany se celebra a Santiago de Compostel·la– amb un estand propi de 100 m2 des del qual promocionen el territori entre el públic general i els congressistes, a través dels productes alimentaris i turístics de la demarcació, l’exposició i venda de productes i nombroses degustacions.
Una vintena d’empreses gironines presenten més de 50 productes alimentaris a la fira i set col·lectius de cuina gironins realitzen sessions de show cooking per a grups reduïts a l’espai de Catalunya. Els productes de la demarcació presentats són: poma de Girona, gamba de Palamós, melmelades, anxoves, foie, salsafíns, arròs, vi, oli, garnatxa, ratafia, embotit, carquinyolis, etc.
El Fòrum Gastronòmic Santiago 2010, que se celebra durant quatre dies al Palau de Congressos i Exposicions de Santiago de Compostel·la, és una fira de productes alimentaris i un congrés per a professionals del sector i apassionats de la gastronomia. En el marc del Fòrum Gastronòmic de Santiago, Enric Vilert, president de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, signarà el conveni de col·laboració entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i Turismo de Santiago de Compostela per la promoció turística de Santiago de Compostela i de Girona i les seves comarques en els respectius territoris.
Aquest esdeveniment es converteix en el punt de trobada per a empreses agroalimentàries, cuiners professionals o restauradors d’arreu del món. La trobada de Santiago alterna la seva celebració amb el Fòrum Gastronòmic Girona que se celebrarà el 2011 tot seguint el mateix plantejament organitzatiu.