El Teatre Auditori de Granollers ja ha presentat la nova temporada de música clàssica, amb les seves formacions residents d'altres de convidades. La temporada s’obrirà amb Les cinc estacions amb l’Orquestra de Cambra de Granollers, un concert on les barreres entre passat i present desapareixen, deixant de banda les etiquetes. L'Orquestra ens acostarà la versió que el compositor alemany Max Richter va fer de la cèlebre obra d'Antonio Vivaldi, Les quatre estacions.
Pel que fa als músics d'arreu, la temporada comptarà amb concerts tan destacats com el del flautista granollerí Claudi Arimany o la visita única i excepcional dels australians Gondwana Choirs, considerats un dels millors cors del planeta, que actuaran a la sala gran amb la participació de Veus i els Petits Cantors d’Amics de la Unió.
La primera proposta de les formacions corals residents serà Glòria a la Pietà, una obra immortal i carregada de vitalitat que, a més, gaudirem en la versió original, amb les veus blanques de Veus, una oportunitat poc freqüent, tal com va explicar Josep Vila, director del cor infantil. Seguirem amb el Cor Jove i la seva versió de Flor de Nit, una ocasió única per reviure un dels grans musicals en català, amb text de Manuel Vázquez Montalbán i música del gran Albert Guinovart, que ens transportarà a la Barcelona dels anys 1920. El Magnificat de Rutter tancarà la primera part de temporada per la porta gran.
I ja a la segona part de temporada, de febrer a juny, tindrem els concerts de Peleas i Mèlisande amb l’Orquestra de Cambra, Jazz al cor: ‘Pecats i Virtuts’ amb Martí Ventura Trio i el cor infantil Veus i els Salms de Chichester de Leonard Bernstein amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor de Cambra de Granollers. Sobre aquest concert, Xavier Puig va explicar: “Serà un bonic diàleg entre les tres religions -l’hebrea, la llatina i l’àrab-. Una obra plena de màgia i originalitat”. Ilse de Roger Padullés i Jordi Domènech serà la següent proposta, una estrena absoluta de teatre i música protagonitzada pel cor infantil Veus i solistes destacats. “Una obra de nova creació que ens transportarà als camps de concentració i a la història de Ruth Elias, supervivent de Theresienstadt i Auschwitz”.
El concert Aires mediterranis i ritme de pasodoble amb l’Orquestra de Cambra tancarà la temporada de clàssica fent un homenatge a la música espanyola. A més de la programació de les formacions residents, la directora de l’Escola Municipal de Música, Anna M. Piera, va descobrir les quatre perles que tindrem el plaer de sentir a la Sala Petita, sota la marca Cicle Carles Riera. Concerts de música de cambra, de petit format, amb intèrprets locals i també internacionals de primer nivell, com l’extraordinari quartet de saxos Kebyart, que ja ens van visitar fa set anys; Olga Morral i el seu acordió, i joves talents com el Quintet Casiopea, que seran els encarregats d’obrir el cicle aquest octubre.
Any Ruera
El concert més especial del Cicle Carles Riera vindrà, però, de la mà del pianista granollerí Jordi Masó que commemorarà els 125 anys del naixement de Josep Maria Ruera. Un recital molt especial amb música de Ruera i d’altres compositors afins que comptarà, a
més, amb la col·laboració d’alguns estudiants del Conservatori de Granollers.
També per celebrar l’Any Ruera, l’Orquestra de Cambra de Granollers i la Big Band de Granollers s’uniran en un concert únic: Recordant el mestre Ruera, a la sala gran del Teatre Auditori. “Un concert molt Granollers i molt Ruera, amb dues de les grans formacions de casa nostra” va assenyalar Anna M. Piera, gerent de l’Orquestra de Cambra.