Torna el Mercat de l’Olla per fer bullir Caldes de Montbui

L’olla més gran de Catalunya tornarà a presidir una nova edició del Mercat de l’Olla, que enguany comptarà amb una vuitantena de parades

Presentació del Mercat de l'Olla
Presentació del Mercat de l'Olla | Ajuntament de Caldes de Montbui
Redacció
03 de març de 2025, 14:47
Actualitzat: 14:56h

El Mercat de l’Olla, la fira més icònica de Caldes de Montbui, torna amb una edició plena de novetats i amb l’olla més gran de Catalunya presidint, un any més, la tretzena edició de l’esdeveniment.

Durant el Mercat, que se celebrarà els dies 15 i 16 de març, el centre històric del municipi s’omplirà amb una vuitantena de parades de productes artesanals, d’alimentació, antiguitats i brocanteria, cuina sobre rodes (foodtrucks) s’instal·laran a les places de l'Església, U d’Octubre, de la Font del Lleó i de Can Rius, i pels carrers del Forn, Samsó i del Pont. A més, El programa es completa amb una àmplia programació d’activitats i tallers per a tota la família. Tot plegat, amb l’objectiu de fer valdre la cuina termal, i donar visibilitat als productes de proximitat i de qualitat.

L’olla més gran de Catalunya, amb capacitat per a 1.600 litres de caldo, tornarà a ser la protagonista de l’esdeveniment. En aquesta, s'hi courà l’icònic caldo termal calderí, amb el qual es preparen les més de 6.000 racions, cuites a foc lent de llenya, que es repartiran el cap de setmana.

Podeu ampliar tota la informació del 13è Mercat de l’Olla a wwww.visiteucaldes.cat

Un Mercat ple de novetats

Enguany, Catalunya ha rebut la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia, convertint-se en la primera regió europea en rebre aquest reconeixement, guardó que confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu, on la revolució gastronòmica va molt més enllà de la restauració, potenciant la producció alimentària local a través de la descoberta de les singularitats dels territoris que conformen Catalunya.

En aquest sentit, el Mercat de l’Olla s’ha adherit a la condecoració i presentarà una nova proposta culinària local, “L’Olla Calderina”, un cop consolidat el tradicional caldo termal i la carn d’olla com a productes icònics de la vila. A més, durant aquesta tretzena edició també es renovarà la imatge corporativa, estrenant un nou disseny de got i d’ampolla de caldo termal.

Els restaurants calderins se sumen amb la proposta “Se’ns en va l’olla”

Del 15 al 23 de març, onze restaurants de Caldes de Montbui participaran en el Mercat de l’Olla a través del “Se’ns en va l’olla”, amb l’objectiu de potenciar la gastronomia tradicional i termal a Caldes de Montbui.

Durant tota la setmana, els locals incorporaran un nou plat estrella, creat de forma singular per cada establiment participant, i que inclouran en les seves cartes.

Aquestes són les propostes que podreu degustar:

  • Cafè del Centre Cooperativa: Mandonguilles casolanes de pollastre ecològic de can Palou amb xiitakes i ceps.
  • 911 restaurant: Ramen de muntanya amb miso, ou i galets de Caldes.
  • Càmping El Pasqualet: Fricandó de vedella amb moixernons.
  • RV Hotels Broquetas Spa Termal: Mar i muntanya.
  • El Pa Torrat: Pizza termal.
  • Robert de Nola: Estofat de cua de bou amb olives negres.
  • El Remei: Peus de porc amb bolets fets a la cassola.
  • Rosset: Suquet de peix.
  • Fika Brunch: Cassoleta de la fira (estofat de cigrons de Cal Parellada amb verdures de la temporada i xiitake i la carabassa del Pontet).
  • La Rectoria: Peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya.
  • La Taperia: Bomba farcida de rostit casolà.