Caldes apuja el preu de l’aigua pels costos derivats de la sequera

L’increment mitjà se situa al voltant del 35%, seguint el criteri proposat pel Consorci Aigües Ter-Llobregat

El ple ha donat llum verda a l'actualització de tarifes
El ple ha donat llum verda a l'actualització de tarifes | Ajuntament de Caldes de Montbui
Nació
05 de gener del 2024
Actualitzat a les 9:34h
El ple de Caldes de Montbui ha aprovat l’increment de les tarifes de l’aigua pel 2024 per compensar l’increment dels costos derivats, entre d’altres, de la sequera. En una família de 4 membres l’increment serà d’uns 3 euros al mes. L’increment mitjà se situa al voltant del 35%, seguint el criteri proposat pel Consorci Aigües Ter-Llobregat als municipis on presta servei. 

Tot i així, per mantenir el criteri de progressivitat en l’augment de les tarifes, els dos primers trams de la tarifa de consum domèstic (els més habituals) l’increment és del 25 i del 30 %, respectivament. I, per contra, per aquells domicilis que registrin un consum desorbitat l’increment del preu és del 35 i del 40 % respectivament.
 
L’objectiu és fer front a l’increment del cost d’obtenció i de distribució de l’aigua potable, per entre d’altres motius, la sequera. Això obliga a destinar més recursos econòmics en l’obtenció d’aigua de les dessaladores, i n’acaba encarint el preu final que s’ha d’acabar repercutint en la factura.

L’última actualització de les tarifes de l’aigua es va fer el 2014, amb la qual cosa fa gairebé una dècada que no s’ajustava al preu als costos reals. L’augment del preu s’aplicarà en tots els trams i en tots els usos, i entrarà en vigor un cop l’aprovi la Comissió de Preus de la Generalitat. L’actualització de les tarifes s’ha fet mantenint els 4 trams actuals de consum i seguint el criteri de fer pagar més cara l’aigua a qui més en consumeix. Per això, els increments del preu també són graduals a mesura que es va canviant de tram de consum.