Entrega dels premis inclusius de l'esport català

El nedador granollerí Jere Mateo ha rebut un dels guardons de la cinquena edició dels premis pel seu repte de creuar el canal de la Mànega

Moment de l'entrega del premi a Jeremies Mateo
Moment de l'entrega del premi a Jeremies Mateo | Cedida
Nació
11 de desembre del 2023
Actualitzat a les 8:25h
Els V Premis Inclusius de l'Esport Català ja tenen guanyadors. Onat Fundation, que organitza la gala amb el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat, ha decidit atorgar el premi individual al nedador Jeremies Mateo, de Granollers, pel seu repte de creuar nedant el canal de la Mànega, entre França i Anglaterra.

Mateo va patir un greu accident quan feia alpinisme l'any 2015, fet que va provocar-li una important pèrdua de mobilitat. Fa tres anys va descobrir les aigües obertes i es va proposar assolir el repte dels "Set Mars": creuar set estrets mítics del planeta. Ja ha assolit el primer, l'estret de Gibraltar, i aquest estiu es proposa fer el segon, el canal de la Mànega.

Jeremies Mateo no ha estat l'únic premiat de la comarca. Una altra entitat vallesana guardonada és l'associació Triple, de Parets del Vallès, que treballa per fomentar el bàsquet entre persones amb discapacitat intel·lectual. Finalment, del Vallès Oriental, trobem el nou podcast de Ràdio Televisió de Cardedeu anomenat "Els cims sentits".
 
 
La gala dels V Premis Inclusius de l'Esport Català s'ha celebrat aquest 5 de desembre al Caixafòrum de Barcelona i ha comptat amb més candidatures que fomenten l'activitat física entre persones i col·lectius amb algun tipus de diversitat funcional.
 
 
Onat Fundation, amb seu a Parets del Vallès, treballa des de fa temps per impulsar la inclusió a través de l'esport. Amb aquests premis es concedeixen beques econòmiques destinades a finançar projectes relacionats amb el món de l’esport inclusiu.