ERC i Junts signen un acord de govern a Caldes de Montbui pel pròxim mandat

Situen el pacte sobre quatre pilars: municipi, cultura, país i futur

Xalabarder i Pineda, durant la presentació de l'acord.
Xalabarder i Pineda, durant la presentació de l'acord. | ERC Caldes
Nació
16 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:17h


ERC i Junts han signat un acord de govern pel pròxim mandat a Caldes de Montbui, segons han avançat aquest dijous. És un dels efectes de la pèrdua de la majoria absoluta que els republicans van patir el 28-M, en què han passat de 9 a 7 regidors.

El candidat d’ERC-AM i alcalde en funcions, Isidre Pineda, i la candidata de Junts per Caldes, Roser Xalabarder, han explicat en roda de premsa que han arribat a un pacte per governar.

En un comunicat conjunt, les dues forces manifesten que "després de gairebé sis anys de l'1 d'octubre de 2017, ambdós partits som conscients de la necessitat de tornar a posar el país al centre". Destaquen que "els pobles i les ciutats vam jugar un paper clau com a referents dels moviments de base en els moments més àlgids de l'onada independentista" i destaquen que l'acord volen "consensuar i exemplificar la unitat d’acció a Caldes en un moment tan crucial com l'actual".

També creuen que el pacte aportarà "l'estabilitat necessària al municipi" per afrontar "els grans reptes que planteja la societat actual". I situen l'acord sobre quatre pilars: municipi, cultura, país i futur.

Pel que fa a mesures concretes, avancen que obriran amb caràcter immediat "un espai de reflexió sobre l’Avinguda Pi i Margall amb accions immediates durant els primers 100 dies de govern", però també parlen d'enfortir la presència i l’ús del català, desplegar la CEL "com a punta de llança de les polítiques actives en matèria d’acció climàtica", activar els Fons Europeus pels projectes de Can Rius i l’Escola del Carme, incentivar la participació juvenil a través d’un Consell de Joves, augmentar el percentatge de reciclatge a Caldes, acabar amb més de 16 anys de barracons de l’Institut Escola Calderí-Pic del Vent i desplegar un "pla d’actuació prioritari de millora de les urbanitzacions" juntament amb les associacions veïnals, entre d'altres.

Alhora, però, el pacte també deixa constància de quatre temes pendents de consens en aquest mandat que tenen a veure amb mobilitat, usos de Can Rius i mercat setmanal.

D'aquesta manera, els ja socis polítics han acordat obrir un espai permanent de diàleg, coordinació i unitat d’acció, que es reunirà un cop al mes.