ERC i PSC pacten un acord de govern a Bigues i Riells del Fai

Diuen que volen mostrar "una nova manera de fer política"

Nació
22 de juny del 2023
Actualitzat el 13 de març del 2024 a les 12:30h
L'equip de govern entre ERC i PSC.
L'equip de govern entre ERC i PSC. | PSC Bigues i Riells del Fai

ERC i PSC han pactat un acord de govern a Bigues i Riells del Fai. En un comunicat, expliquen que han pres aquesta decisió "per tal de tenir al municipi un govern més plural, més sòlid i més representatiu i mostrar així, una nova manera de fer política". El pacte, que es farà efectiu aquest vespre, implica que Joan Moreno i Laura Fabián, els dos regidors socailistes, entraran al govern que presideix Joan Galiano.

Les eleccions del 28 de maig van suposar la rebaixa de la majoria absoluta dels republicans, que van passar de 9 a 7 regidors. Tot i no estar obligats a pactar per governar sols, però, Joan Galiano ha optat per un acord de govern.

"Acceptem aquesta proposta dels republicans d’entrar a govern per un bé comú, perquè quan treballem conjuntament qui en surt beneficiat és la ciutadania" ha destacat Moreno, que ha explicat que "la suma dels dos partits polítics no era necessària, però és d’agraïr la humilitat d’ERC i el diàleg que hem tingut aquests dies perquè tots coincidim que volem el millor per Bigues i Riells".

L'acord detalla que Joan Moreno serà tinent d’alcalde, formarà part de la Junta de Govern Local i estarà al capdavant de la regidories d’Obra Pública, Serveis i Manteniments, mentre que la també socialista Laura Fabián es farà càrrec de les regidories de Noves Tecnologies, Administració Electrònica i Transparència.

També es crearà una comissió de seguiment del pacte de govern, que es reunirà semestralment per fer un seguiment de l’acord. Els dos partits polítics es comprometen a elaborar un Pla d’Actuació Municipal abans que acabi el 2023, un document que recollirà l’acció del nou govern i que posteriorment, el pressupost de cada any detallarà i concretarà les accions que es portaran a terme.