Habitatge, educació i espais verds al nou PAM de Granollers

El Programa d'Actuació Municipal disposa de tres eixos principals, 10 objectius i 100 actuacions concretes

L'alcaldessa, Alba Barnusell, durant la presentació del PAM
L'alcaldessa, Alba Barnusell, durant la presentació del PAM | Ajuntament de Granollers
Nació
06 de març del 2024
Actualitzat a les 11:59h
L'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha presentat el Programa d'Actuació Municipal (PAM) de la ciutat pels propers quatre anys. Un PAM que ha de marcar les prioritats, els objectius i les accions concretes que han de contribuir a fer de Granollers "una ciutat més inclusiva, verda, acollidora, amb talent i oberta al món".

L'alcaldessa ha subratllat que es tracta del full de ruta cap a "una ciutat compromesa amb l'entorn i amb el planeta i, per sobre de tot, compromesa amb les persones i amb el seu benestar". El PAM inclou tres eixos principals, 10 objectius i 100 actuacions.

El primer eix s'anomena "Granollers, una ciutat amb oportunitats per a tothom". En destaca la creació d'un programa de beques per afavorir la igualtat d'oportunitats a l'escola i es crearan més places gratuïtes a les escoles bressol. També s'ampliarà l'oferta de Formació Professional en modalitat dual, que combina l'aprenentatge a l'aula amb les pràctiques a les empreses de la ciutat.

Pel que fa a l'habitatge s'incrementarà, en prop de 200, el nombre de pisos públics de lloguer assequible i s'incentivarà la incorporació de pisos buits a la borsa de lloguer municipal i es desplegaran programes d'ajut al lloguer.
 
El segon eix s'anomena "Espais públics de qualitat, més verds i saludables", i incorpora tres de actuacions previstes aquest mandat: la renaturalització del riu Congost, que serà el primer tram d'una anella verda que connectarà tota la ciutat; la remodelació de l'Avinguda Sant Esteve; i la cobertura de les vies del tren.
 
L'aposta per les energies renovables també és present al PAM. "La potència fotovoltaica de Granollers és una de les més altres de Catalunya, i continuarem treballant per augmentar-la amb una planta solar a Can Cabanyes, que es convertirà en la instal·lació pública més gran d'aquest tipus existent al país", ha dit l'alcaldessa.

Finalment, el tercer eix, el del "Model econòmic divers i de proximitat", inclou l'estudi a fons de la situació del comerç local a través de la Taula de Comerç,. També es reforçarà Roca Umbert amb nous recursos per convertir-la "en una antena del hub audiovisual català, que portarà a Granollers nous llocs de treball".

Es pot consultar tot el PAM complet aquí.