Junts proposa introduir clàusules lingüístiques en la contractació pública a Granollers

Àlex Sastre alerta de la feblesa que viu el català

Àlex Sastre i Maria Glòria Casanovas, atenent VOTV.
Àlex Sastre i Maria Glòria Casanovas, atenent VOTV. | Junts per Granollers
10 de maig del 2023
Actualitzat a les 21:03h


El cap de llista de Junts per Granollers, Àlex Sastre, parlava sobre la situació del català a la ciutat aquest dimecres amb Maria Glòria Casanovas, membre de la seva candidatura i vinculada a Òmnium. I comparteixen l’anàlisi: el català està en un moment de feblesa i els Ajuntaments poden adoptar mesures per millorar aquesta situació.

"És important el paper dels ajuntaments, perquè són administracions que no tenen funció legislativa però sí contacte directe amb el ciutadà. Per tant, amb un paper rellevant per promocionar l'us del català", ha defensat Sastre.

Pel que fa a les mesures concretes, Sastre proposa introduir clàusules lingüístiques per la contractació pública dels serveis municipals, especialment els que tinguin contacte amb la ciutadania. Alhora, volen que els treballadors públics es dirigeixin preferentment en català, ja sigui per escrit o parlat, i fer un estudi sobre els usos lingüístics de la llengua a la ciutat.

Creuen que a Granollers no es treballa prou per la salut del català: "Amb el pacte per la llengua no n'hi ha prou. Constato el que diuen els estudis, que tot plegat passa sobretot a les ciutats sobretot metropolitanes. Cal fer més i predicar amb l'exemple", destaca Sastre.

Aquí no s’acaben les propostes de Junts. Donaran suport a la immersió de les escoles, fins i tot jurídicament en cas que sigui necessari, inclouran l’aprenentatge del català a l’oferta formativa de la ciutat, introduiran la llengua de signes catalana en actes institucionals, tindran en compte criteris lingüístics en la política de subvencions i donaran suport als creadors de contingut en la nostra llengua.