L’Ajuntament de Granollers amplia la seva vinculació amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i ho fa amb la incorporació de cinc investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers al Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC, que es dedica a la recerca i la transferència del coneixement en l’àmbit de la bioeconomia circular i el desenvolupament rural sostenible. Així l’equip d’investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers impulsarà el Grup de Recerca en Biodiversitat a través dels Bioindicadors fruit d’un acord amb el Centre Tecnològic BETA.
Aquest dijous 9 de gener, l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, ha assistit a la inauguració de les noves instal·lacions Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Aquests espais es posen en marxa coincidint amb el 10è aniversari del Centre Tecnològic BETA, que està impulsant una fundació amb l’objectiu d’arribar a integrar-se a la xarxa catalana de recerca CERCA per optar a fons estatals i europeus per fer investigació. L’Ajuntament de Granollers formarà part d’aquesta fundació que permetrà al grup d’investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers accedir a projectes i encàrrecs de diferents institucions.
El grup d’investigadors de Granollers està especialitzat en diferents línies de recerca sobre fauna, la biodiversitat i els bioindicadors. A partir d’aquest 2025, els cinc investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers aportaran el seu coneixement dins l’equip del Centre Tecnològic BETA mitjançant dades de seguiments de fauna per conèixer tendències i relacionar-les amb el seu entorn natural.
El Grup de Recerca BiBio és un actiu del Museu de Ciències Naturals de Granollers que amb els anys ha esdevingut un referent territorial de la Xarxa de Museus de Ciències de Catalunya. La incorporació dels investigadors de Granollers al Centre Tecnològic Beta augmentarà la tasca de divulgació i sensibilitzador en el marc del canvi climàtic i de sostenibilitat ambiental de l’agenda 2030 tant de la ciutat com de Catalunya. A més es potenciarà el coneixement i els actius científics en matèries d’interès per al desenvolupament de projectes de renaturalització i protecció de la biodiversitat.
La col·laboració amb la UVic-UCC
L’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Granollers i la UVic-UCC es remunta a l’any 2014, amb el desplegament a Granollers diversos estudis superiors oficials. Uns acords que s’han ampliat amb el Campus Granollers de la UVic-UCC. UGranollers consolida una oferta formativa especialitzada i de qualitat que vol atendre projectes de ciutat i del seu entorn, i afavorir el desenvolupament del teixit social i empresarial, promovent accions de recerca i transferència de coneixement. La seu UGranollers va créixer el setembre de 2023 amb la inauguració dels Laboratoris d’Enginyeria de l’Automoció a la ciutat.