«Llavors de sempre» reparteix planters a 17 horts comunitaris de la comarca

Són de varietats locals com la ceba campeny, col paperina, espinac gegant d'hivern, pèsol floreta i enciam del sucre

Els planters es recullen a l'Espai Congost
Els planters es recullen a l'Espai Congost | Ajuntament de Granollers
Nació
16 de gener del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 10:52h

Prop de 200 persones de 17 horts comunitaris de Granollers i comarca recullen, entre avui i demà, a l'Espai Congost safates de planter de varietats locals en el marc de la setena edició del projecte Llavors de sempre.

Representants dels horts comunitaris visiten l'Espai Congost on l'alumnat de la UEC fa una presentació de les varietats que s'enduen i sobre el procés d'elaboració del planter. En aquesta ocasió cada safata conté diferents varietats locals difícils de trobar com Ceba Campeny, Col Paperina, Espinac Gegant d'Hivern, Pèsol Floreta i Enciam del Sucre.

La majoria dels horts comunitaris que participen en aquesta iniciativa són de centres educatius de Granollers i comarca, però també n'hi ha d'entitats de caràcter social o ambiental.

Llavors de sempre és una iniciativa del Banc de Llavors del Vallès Oriental i Parc Estudi, centre de formació orientat al desenvolupament del coneixement, promoció social i coeducació. Consisteix a acostar les varietats locals d'hortalisses als horts comunitaris de Granollers i comarca que ho vulguin.

El Banc de Llavors selecciona i facilita les llavors i els materials necessaris per a fer el planter que els alumnes de la UEC (Unitat d'Escolarització Compartida, un recurs de formació dirigit a alumnes de 3r i 4t d'ESO que presenten unes carències educatives especials) de Parc Estudi sembren i cuiden a l'hivernacle que disposen a l'Espai Congost.

El Banc de Llavors del Vallès Oriental

El Banc de Llavors del Vallès Oriental es va crear l'any 2014 i té la seu al Museu de Ciències Naturals de Granollers. És un projecte de diferents ens de la comarca que col·laboren amb l'objectiu de preservar, catalogar, recuperar i difondre l'agrobiodiversitat del territori, i contribuir al fet que les varietats locals cada cop siguin més presents al mercat. Promou diverses activitats de recuperació, custòdia i cessió de llavors, recerca i caracterització de varietats locals, i activitats de divulgació.