El Vallès Oriental ja té 98 rutes de transport escolar que mouen 1.531 alumnes

El curs s'ha iniciat amb normalitat i sense cap incidència destacable pel que fa al servei de transport que gestiona el Consell Comarcal

Un bus de transport escolar
Un bus de transport escolar | Consell Comarcal
Redacció
09 de setembre de 2024, 17:45
Actualitzat: 17:49h

En aquest curs el servei mou 1.531 alumnes en 98 rutes de transport. Concretament, de transport obligatori hi ha 84 rutes i de transport no obligatori, 14 rutes.

En total, es dona servei a 47 centres escolars, dels quals 19 són de centres amb necessitats educatives especials.

L’alumnat de batxillerat comença el curs el 12 de setembre, i en podran fer ús del transport una vegada s’hagi revisat i confirmat si hi ha places disponibles, la qual cosa no es podrà donar abans de finals de setembre.

Pel que fa a l’aplicació Battonroute, aquesta ja compta amb 1.077 persones usuàries donades d’alta, que podran accedir a l‘aplicació a partir de l’octubre, una vegada s’hagi revistat el funcionament per aquest curs.

Aquesta aplicació permet als representants legals o tutors i als centres educatius rebre avisos d’absències previstes, conèixer la ubicació de l’autobús en temps real, rebre informació de retards o rebre la confirmació de que el seu/va fill/a ha pujat/baixat de l’autobús.

Menjadors escolars

D’altra banda, el Consell Comarcal continua gestionant el servei de menjador dels següents centres escolars: Escola del Bosc (Mollet del Vallès), Escola Turó de Can Gili (Granollers), Escola Joan Solans (Granollers), Escola Montseny (Mollet del Vallès), Escola Pau Casals (Montmeló), Escola Montbui (Caldes de Montbui), Escola Jaume Balmes (St. Feliu de Codines) i Escola Ronçana (Sta. Eulàlia de Ronçana).

El servei s’estableix conjuntament amb les direccions dels centres escolars i  les AMPAS, i garanteix una gestió que inclou propostes de lleure on es treballen valors, actituds i hàbits saludables i de convivència, i un projecte alimentari que potencia una alimentació saludable, equilibrada i respectuosa amb la sostenibilitat i el medi ambient, a través de la promoció de productes de proximitat, ecològics i de temporada, a la vegada que es promou formes culinàries més saludables.