Simulacre electoral a la Masia Freixa: les garanties sanitàries del 14-F, a prova

El conseller Bernat Solé envia un "missatge de tranquil·litat i seguretat" a la ciutadania després d'assistir a l'assaig

L'assaig volia posar en pràctica lels protocols de seguretat per la ciutadania i membres de mesa.
L'assaig volia posar en pràctica lels protocols de seguretat per la ciutadania i membres de mesa. | Ajuntament de Terrassa
NacióDigital
10 de febrer de 2021, 12:16
Actualitzat: 13:40h
La Masia Freixa de Terrassa ha acollit aquest dimecres al matí un simulacre de votació per les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer. L'edifici modernista, que serà un dels col·legis electorals de la ciutat pels comicis, ha servit per assajar els protocols sanitaris per la jornada electoral del pròxim diumenge.

Durant l'activitat s'han posat en pràctica els protocols que s'aplicaran el pròxim diumenge als col·legis electorals per assegurar la seguretat dels votants i els membres de mesa. Aquests van des de l'adequació dels col·legis el·lectorals i el procediment de vot fins al rol dels responsables Covid-19 dels Ajuntaments i els responsables de seguretat sanitària de cada local.

D'aquesta manera, s'han representat els moments claus de la jornada, amb les senyalitzacions que es trobaran les persones que vagin a votar diumenge, com la constitució de les meses, la formació de cues a l'exterior del col·legi, l'accés al recinte, el moment de la votació, el recompte de vots i la sortida del centre. 
 

El conseller Bernat Soler, el delegat del Govern Juli Fernández i els Tinents d'Alcalde Isaac Albert, i Núria Marín, durant el simulacre. Foto: Govern


A l'activitat hi han assistit el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, el Delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, i els Tinents d'Alcalde Isaac Albert i Núria Marín. Voluntaris de la Creu Roja, que vetllaran pel compliment dels protocols el 14-F, també han participat en el dispositiu.
 

Voluntaris de Creu Roja han participat a la prova. Foto: Ajuntament de Terrassa


Solé ha traslladat a la ciutadania un "missatge de tranquil·litat i seguretat" tot remarcant "la feina dels Ajuntaments" per adaptar el sistema de votació. En aquest sentit, ha celebrat que diversos municipis hagin organitzat simulacres com el d'aquest matí a la cocapital vallesana.

Amb relació a la seguretat dels membres de mesa, tant titulars com suplents, el Departament de Salut està preparat per aplicar test d'antígens a 80.000 persones. Les proves, que van començar aquest dimarts 9 de febrer, no són obligatòries, però segons el conseller Solé, "van a molt bon ritme".