El Ple de Dones de Terrassa serà una realitat el 9 de juliol

Les regidores i entitats formaran grups de treball per elaborar propostes i crear un full de ruta feminista per la ciutat

Les regidores de l'Ajuntament de Terrassa, durant la presentació del Ple de Dones.
Les regidores de l'Ajuntament de Terrassa, durant la presentació del Ple de Dones. | Ajuntament de Terrassa
13 de maig de 2021, 19:00
Les 12 regidores dels grups municipals de l'Ajuntament de Terrassa es reuniran el pròxim 9 de juliol per celebrar el primer Ple de Dones de la ciutat. La data escollida no és casualitat: aquell dia se celebraran 82 anys en què Quitèria Tarragó es va convertir en regidora del Consistori egarenc, creant el primer precedent a tot l'estat espanyol.

La sessió, segons la tinent d'alcalde Núria Marín, té com a objectiu elaborar un full de ruta per les polítiques feministes de la ciutat i esdevenir un espai de coneixença mútua i de diàleg amb les entitats". Així, hi participaran associacions que treballen amb perspectiva de gènere, que aportaran propostes. La voluntat de les seves impulsores és, des d'aquest 2021, celebrar el Ple de Dones anualment.

Les aportacions de les entitats es coneixeran en grups de treball en què representants i regidores consensuaran els punts que s'elevaran a ple. Cada àmbit tindrà tres sessions telemàtiques i cada entitat podrà aportar una persona a cada grup. Els debats estaran dinamitzats per una persona experta. Amb aquest sistema es vol assolir una "cogovernança"

Els quatre grups de treball se centraran en la detecció i atenció de la violència de gènere (17 i 24 de maig i 1 de juny, de 10 a 12 h), la prevenció i sensibilització de la violència de gènere (19 i 26 de maig i 2 de juny de 17.30 a 19.30h), els drets de les dones en el treball productiu (20 i 27 de maig i 3 de juny de 10 a 12h). i els drets de les dones en el treball de les cures (20 i 27 de maig i 3 de juny de 17.30 a 19.30h).

Així doncs, amb l'objectiu d'aconseguir la igualtat "efectiva i real entre homes i dones", regidores i representants d'entitats pretenen "transformar la ciutat" cap a una visió més feminista. Això ho volen fer a través de la política, un sector, tal com ha destacat la regidora socialista Josefina Moreno, "tradicionalment masculinitzat".