Aprofitant la celebració del Dia Internacional dels Arxius, Terrassa ha destapat dues peces cartogràfiques de gran rellevància històrica. S'ha fet en un acte on han assistit el tinent d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, el director de l'Arxiu Històric, Joan Soler; i el cap d'Informació Geogràfica de l'Ajuntament de Terrassa, Francesc Pruñanosa.
Així doncs, han vist la llum uns plànols del 1858, que són els més antics, coneguts fins ara, de l'antiga vila de Terrassa. Aquests, que formen part d'un atles topogràfic, s'hi recullen una cinquantena de mapes de pedanies que formaven la ciutat amb totes les parcel·les delimitades. Els edificis surten representats en vermell. Per a visualitzar-los, visita aquest enllaç i selecciona el mapa desitjat després de clicar un dels dos botons situats a la dreta de la pantalla.
També, s'ha destapat un plànol inèdit que data del 1820 i on es representen les canals d'aigua de les mines propietat de la família Galí Busquets, que se situaven en un terreny comprès entre les actuals avingudes de l'Abat Marcet i del Vint-i-dos de Juliol, al barri de Sant Pere.
Plànols: com eren els barris de Terrassa al segle XIX?
Es poden consultar digitalment a la web de l'Arxiu de Terrassa
09
de juny
de
2021
Actualitzat:
24
de juny,
20:30h