19
de maig
de
2023, 17:35
Actualitzat:
20:22h
El ministre d'Universitats, Joan Subirats, ha visitat aquest dijous Terrassa per donar suport a la candidatura de Terrassa En Comú Podem a les eleccions municipals, amb Agnès Petit al capdavant, i compartir les idees de la formació respecte al campus de la UPC que hi ha a la ciutat, el segon de Catalunya.
Tots dos han participat en un debat amb Júlia Miralles, delegada de Ciència i Universitats de l'Ajuntament de Barcelona, moderat pel terrassenc Arnau Monterde, director de Serveis d'Innovació Democràtica del consistori barceloní.
El ministre, que també va ser tinent d'alcalde a Barcelona, és un bon coneixedor de la relació entre les ciutats i les sevss seus universitàries, que solen comportar preocupacions com les relacionades amb les línies d'autobús o els aparcaments, però no a una una projecció de l'àmbit del coneixement. Una idea per poder fer-ho realitat seria, per exemple, impulsant "projectes de recerca de les universitats sobre temes urbans", ha dit el ministre.
Una altra idea que ha apuntat és la "ciència ciutadana", és a dir, la implicació dels ciutadans en iniciatives científiques, com contempla la nova Llei d'Universitats i com es va fer, per exemple, amb la recollida de dades sobre el mosquit tigre.
Amb tot, Subirats ha remarcat que Terrassa "no pot prescindir de tenir una universitat tan potent com la UPC sense incorporar-la a processos formatius com els que reclama la Unió Europea per a les persones grans".
errassa, ha subratllat, “no pot prescindir de tenir una universitat tan potent com la UPC sense incorporar-la a processosformatius com els que ens recomana la Unió Europea per a les persones grans”.
La candidata, Agnès Petit, ha lamentat que "la simbiosi entre ciutat i universitat, quan n'hi ha, transcendeix poc", i creu que el campus de la UP "no acaba de trobar-se bé aquí", amb la qual cosa es compromet a fer que la relació sigui més fructífera.
Propostes per descentralitzar l'administració
Aquest divendres, la candidatura ha presentat les seves propostes en matèria d'estructura municipal, amb un objectiu molt clar: la descentralització de l'administració.Així, Agnès Petit ha defensat la necessitat de redefinir les àrees en què s'estructura la maquinària municipal, un total de 8, cosa que no ajuda a la "integralitat, transversalitat i interseccionalitat"; de desenvolupar una política de proximitat real, i de consolidar l'administració local digital, a més d'informar de manera adequada la ciutadania.
Alhora, també ha anunciat que inclourien més recursos als pressupostos participatius i polítiques per millorar l'organització del temps del personal municipal.