Els Mossos sospiten que el cadàver d'Ullastrell podria estar enterrat al Llobregat

Els equips d'emergències han trobat roba de la dona a tres quilòmetres d'on es va localitzar el vehicle en què viatjava

Bombers i Mossos treballen a la riera seca d'Ulastrell.
Bombers i Mossos treballen a la riera seca d'Ulastrell. | Alberto Tallón
Nació
15 de juny de 2023, 21:55
Actualitzat: 16 de juny, 10:03h
Els equips d'emergències creuen que la dona que va desaparèixer en la riuada de dimarts a Ullastrell (Vallès Occidental) podria estar enterrada entre el material que va arrossegar l'aigua o enredada entre branques i matolls al llarg del riu Llobregat. Així ho ha valorat el cap de la intervenció sobre el terreny, el sotsinspector dels Bombers, Héctor Serrat, que ha destacat que aquest dijous s'ha pentinat tot el tram de la riera de Gaià, on dimecres es va localitzar el vehicle en què tot indica que viatjava, i on també es va localitzar el cos d'un home.

El dispositiu continuarà unes hores més aquest dijous amb efectius aeris i terrestres, i està previst que es reprengui divendres, intensificant la cerca en els 30 quilòmetres de riu fins al mar. L'avís de la troballa del cotxe es va fer dimecres pels volts de les 19:00 de la tarda un veí d'Ullastrell, que va alertar els serveis d'emergències que hi havia un cotxe al mig de la riera de Gaià. Agents dels Mossos d'Esquadra i dels Bombers s'hi van desplaçar ràpidament i van excarcerar el cos d'un home de l'interior.

"Hi va haver molta energia en l'avinguda de l'aigua, el cotxe va patir moltes voltes de campana, com si fos una centrifugadora, i va quedar molt malmès, així com el cos que vam trobar a dins", ha detallat Serrat en una atenció als mitjans al parc de Bombers de Viladecavalls. Posteriorment, van saber que també hi viatjava una dona, i en el decurs de la recerca han trobat peces que li pertanyen, la més propera a 300 metres del cotxe i la més llunyana a tres quilòmetres riera avall.

L'aigua va arrossegar tot el que va trobar en el seu camí, des de branques a material de runa, fet que ha generat muntanyes de restes de tota mena. Durant tot aquest dijous, els Bombers hi han destinat efectius dels parcs de Viladecavalls, Terrassa, Mollet del Vallès i Granollers, als quals s'hi han sumat del Grup Caní de Recerca, el Grup Orientatiu de Suport, el Grup d'Actuacions Especials i el Subaquàtic.

A més a més, s'hi han destinat drons i un helicòpter dels Mossos, que ha recorregut el tram del riu Llobregat comprès entre la desembocadura al mar, al Prat de Llobregat, i fins al punt on desemboca la riera de Gaià. Durant aquest dijous, però, els esforços s'han concentrat en resseguir de manera intensiva els vuit quilòmetres de la riera de Gaià, als quals s'hi han sumat uns altres dos al voltant de la seva arribada al Llobregat.

L'objectiu primer era trobar el cos en superfície a la riera, cosa que no ha estat possible, fet pel qual s'obre una doble hipòtesi. "Pot estar ensorrada entre el material que l'aigua va arrossegar, o enganxada entre branques riu avall", apunta Serrat, que no descarta que hi pugui haver altres elements que puguin alterar aquest plantejament. Aquest dijous la recerca s'ha allargat fins a la caiguda del sol amb dos equips que han seguit pentinant el torrent, amb el vol en helicòpter programat al llarg del Llobregat. De cara a divendres es procedirà a fer una recerca extensiva en el mateix riu i en els punts on s'hi ha detectat una acumulació d'elements arrossegats per la rierada.