16
de juny
de
2023, 14:45
Actualitzat:
15:02h
Nil Dulcet, nascut a Terrassa el 1989, ha estat reconegut amb el Premi Revelació dels Premis Nacionals de Gastronomia que atorga anualment l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.
El xef, director i copropietari del restaurant Compartir Barcelona va iniciar la seva trajectòria professional a Terrassa, a la Pastisseria Núria, i es va formar en cuina i pastisseria a l'escola Joviat de Manresa.
El 2012, després d'haver passat per restaurants com el Celler de Matadepera, el Lluçanès, el Mugaritz o El Bulli, en aquest darrer fent pràctiques, va formar part de l'equip del Compartir de Cadaqués, i dos anys més tard va ser el cap de cuina del Disfrutar. Davant la inquietud de tenir un restaurant propi, va convertir-se en soci i director de Compartir Barcelona, que segueix la mateixa filosofia del de Cadaqués però adaptada a la ciutat comtal.
Rafa Peña, copropietari del restaurant Gresca, ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Gastronomia 2023; Pablo Sacerdotte, del restaurant Cocina Hermanos Torres, el Premi Cap de Sala, i el xef José Andrés ha estat reconegut amb el Premi Especial de l'Acadèmia. El Premi Nèstor Luján de Periodisme Gastronòmic l'ha rebut el periodista Marc Casanovas per l'article La resistència de l'última subhasta cantada de peix a Catalunya, publicat a La Vanguardia.
El xef, director i copropietari del restaurant Compartir Barcelona va iniciar la seva trajectòria professional a Terrassa, a la Pastisseria Núria, i es va formar en cuina i pastisseria a l'escola Joviat de Manresa.
El 2012, després d'haver passat per restaurants com el Celler de Matadepera, el Lluçanès, el Mugaritz o El Bulli, en aquest darrer fent pràctiques, va formar part de l'equip del Compartir de Cadaqués, i dos anys més tard va ser el cap de cuina del Disfrutar. Davant la inquietud de tenir un restaurant propi, va convertir-se en soci i director de Compartir Barcelona, que segueix la mateixa filosofia del de Cadaqués però adaptada a la ciutat comtal.
Rafa Peña, copropietari del restaurant Gresca, ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Gastronomia 2023; Pablo Sacerdotte, del restaurant Cocina Hermanos Torres, el Premi Cap de Sala, i el xef José Andrés ha estat reconegut amb el Premi Especial de l'Acadèmia. El Premi Nèstor Luján de Periodisme Gastronòmic l'ha rebut el periodista Marc Casanovas per l'article La resistència de l'última subhasta cantada de peix a Catalunya, publicat a La Vanguardia.