Absolen l'Erik, el jove de Terrassa empresonat per les protestes post-sentència

El Grup de Suport prepara una concentració per celebrar la resolució judicial

L'acte de benvinguda a l'Erik, el novembre de 2019, va aplegar uns 200 terrassencs
L'acte de benvinguda a l'Erik, el novembre de 2019, va aplegar uns 200 terrassencs | Marc Solé
Nació
23 de novembre del 2023
Actualitzat a les 18:23h
L'Erik, el jove de Terrassa que va ser detingut per la vaga del 18 d'octubre de 2019, de protesta per la sentència de l'1-O, ha estat absolt. Així n'ha informat la plataforma de suport al jove a través de les xarxes socials, després de rebre la confirmació per part de la seva advocada, Marta Bolinches, del Centre Irídia.

La plataforma farà una valoració de la sentència un cop hi tinguin accés, i ja ha anunciat que prepara una concentració per celebrar la resolució amb totes les persones que els han donat suport al llarg d'aquests anys. També han manifestat que les dues persones que van ser detingudes amb l'Erik sí que han estat condemnades, a un i set anys de presó respectivament. "Seguirem estant al seu costat pel que faci falta".

Els tres detinguts estaven acusats dels delictes d'atemptat a agents de l'autoritat, lesions i desordres públics durant els aldarulls de la jornada de la vaga general. L'Erik va ser detingut dies després de la vaga, el 30 d'octubre, a les immediacions de casa seva. La Fiscalia demanava tres anys de presó per desordres públics, i l'acusació particular, quatre anys i 37.500 euros de multa.