Albiol: «És lamentable que l'alcalde perdi el temps amb el bust de Felip VI»

El coordinador general del Partit Popular a Catalunya ha criticat el govern de Ballart per "perdre el temps amb accions" com la retirada de la figura del rei de la sala de plens enlloc de preocupar-se per "la gran quantitat de persones sense feina que hi ha a Terrassa"

Albiol acompanyat dels representants del partit a nivell local, comarcal i provincial
Albiol acompanyat dels representants del partit a nivell local, comarcal i provincial | Foto: Lluïsa Tarrida
Lluïsa Tarrida
30 de març de 2016, 20:00
Actualitzat: 31 de març, 15:39h

Albiol acompanyat dels representants del partit a nivell local, comarcal i provincial Foto: Lluïsa Tarrida


El coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha presidit la Junta Directiva del Partit Popular de la Comarca del Vallès Occidental que ha tingut lloc aquest dimecres al Casal Cívic de Ca n'Aurell a Terrassa. A la reunió també hi ha estat present el president provincial de Barcelona Alberto Villagrasa.

Es tracta d'un nou format de junta que s'estrena a la nostra ciutat i que ha aplegat els representants de l'agrupació a tot al Vallès. L'objectiu d'aquesta trobada és parlar de l'actualitat política que s'està vivint a Catalunya i a nivell estatal però també "tinc interès en conèixer quines són les inquietuds, preocupacions, queixes i suggeriments com a militants del Partit Popular", ha manifestat Albiol que ha afegit que "hem de tenir la capacitat en els propers mesos i anys de saber llegir el que està passant el carrer i el que ens reclama la societat, i per això és bàsic que els nostres regidors gastin molta sola trepitjant els barris". 

Albiol també ha valorat la polèmica sobre la retirada del bust de Felip VI de la sala de plens de l'Ajuntament de Terrassa. El coordinador general del PP català ha lamentat aquesta situació i ha afirmat que "em produeix pena veure com en una ciutat amb un gran problema d'atur, l'alcalde i el govern es dediquen a perdre el temps amb aquest tipus d'accions. Crec que hi ha moltes persones sense feina que necessitarien més atenció per part del seu Ajuntament, i en canvi aquest es dedica a distreure l'atenció en temes com aquest". Albiol ha reblat que "no obstant, ja m'han informat que properament hi haurà bones notícies i es restablirà la legalitat, tot i així, és lamentable que un alcalde, que és socialista, es dediqui a fer aquestes coses amb la quantitat de persones sense feina que hi ha a Terrassa".

"Sánchez no és un home d'Estat, és un irresponsable"

Preguntat sobre l'anunci de Pablo Iglesias, de Podemos, d'estar disposat a renunciar a estar dins d'un govern socialista si la seva presència "és una dificultat" perquè hi hagi un govern progressista, Albiol ha estat clar: "estem vivint un episodi de teatre, on el Pablo Iglesias, Albert Rivera i Pedro Sánchez fan un paper. Iglesias fa unes setmanes va fer el paper de dur recordant que Felipe González enterrava els morts en cal viva, i ara toca dir que no sé per quin sacrifici es retira de primera línia. Tots saben que aquest acord no és probable ni factible".

El líder del PP català ha llençat un dard a Sánchez "Em sorprèn enormement que una persona que aspira a ser president del govern es negui a seure a parlar amb aquell partit que ha guanyat les eleccions. Això posa en evidència que no està a l'alçada de les circumstàncies i que no és un home d'Estat, més enllà de les ideologies i dels partits".

Albiol ha continuat, "em sembla que l'escenari més factible és que anem a unes noves eleccions, tot i que seria un fracàs de la classe política en general" i ha culpat d'aquesta futura situació al líder socialista ja que "quan tens un candidat que ha tret els pitjors resultats de la història del seu partit i que ha perdut les eleccions i que a sobre va amb exigències i no vol seure a parlar amb qui les ha guanyat per intentar arribar a un acord d'Estat i de país, vol dir que alguna cosa falla en el nostre sistema polític". El coordinador general del PP ha sentenciat, "el problema és que tenim un irresponsable al front del partit socialista. Una persona que només vol ser president, encara que sigui per un dia, aquesta és la seva única ambició".