CiU obre la porta a pactar amb ERC, Terrassa en Comú i PSC

Miquel Sàmper ataca TEC i Esquerra Republicana i considera inacceptable que traspassin tota la pressió d'un canvi polític a la ciutat a Convergència i Unió

Joan Manel Oller
02 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:05h
Miquel Sàmper, alcaldable de CiU Terrassa, i Meritxell Lluís, número 3
Miquel Sàmper, alcaldable de CiU Terrassa, i Meritxell Lluís, número 3 | J.M.O.

El líder de CiU Terrassa, Miquel Sàmper, ha malparlat de Terrassa en Comú i d'ERC per la presentació pública de l'acord dels dos grups per portar el canvi a la ciutat, però alhora ha deixat la porta oberta a qualsevol tipus d'acord en les pròximes setmanes, i matisa unes declaracions de dilluns. Uns acords que poden passar pel PSC, per TeC i per Esquerra. Sàmper no s'ha mullat i ha reblat que fins al dia 11 no es prendrà la decisió definitiva en una assemblea de CiU. El cap de llista de la federació a les eleccions del 24 de maig considera inacceptable que Terrassa i en Comú traspassin tota la pressió d'un canvi polític a la ciutat a Convergència i Unió. 

Sàmper ha remarcat que el seu 'no' actual a pactar amb les formacions de Xavi Matilla i d'Isaac Albert, TeC i Esquerra, se sustenta en diversos punts. Per una part, veu nombroses desavinences internes entre els socis de Terrassa en Comú, amb un 'no' de Podemos al pacte amb ERC, i el que creu que serà un altre rebuig per part d'ICV. "Això deslegitima la roda de premsa que van fer". També rep ERC. "Sobta el pacte amb una formació no sobiranista", que pensa que no s'ha definit amb claredat sobre el procés ni s'ha declarat independentista.

Sàmper ha volgut deixar clar que no ha rubricat cap acord amb ningú i que totes les decisions es prenen des de Terrassa, sense interferències ni trucades des de Barcelona marcant el camí a seguir. Qualsevol acord és possible, ha afirmat, i restar a l'oposició és una altra de les possibilitats que estudia. "No tanquem cap porta a TeC, però ens ha exclòs, del govern i del programa". Per reiniciar les converses el candidat de CiU reclama a Matilla que faci algun moviment, tot i dir que per començar s'ha de posar sense cap tipus de subterfugi en favor de la independència. 

Les frases
-  "Tots els nostres regidors van signar el document de l'ANC, al contrari de TeC".
- "El soci d'ERC no s'ha manifestat a favor del procés nacionalista".
- "A hores d'ara CiU no ha tancat cap acord amb cap partit. La base d'aquest ha de ser pensant amb els ciutadans de Terrassa i garantir una millor governabilitat". 
- "El dia 11 de juny es prendrà una decisió definitiva amb assemblea".
- "TeC ens ha exclòs de qualsevol intent d'arribar a elaborar programa i encara més d'entrar a govern".
- "La nova política ha d'estar basada en el pacte i amb el diàleg, no amb l'exclusió". 
- "La direcció nacional del nostre partit no ha donat cap instrucció sobre la línia a seguir a Terrassa. Tenim llibertat absoluta per fer el que creiem necessari per a la ciutat".