El govern municipal presenta el pla de mandat per als pròxims quatre anys a Terrassa

El manteniment de l'espai públic, impulsar un Palau de Fires, implementar la Zona de Baixes Emissions o 500 habitatges públics en deu anys, els projectes més destacats

El govern municipal de Terrassa presenta el pla de mandat 2023-2027
El govern municipal de Terrassa presenta el pla de mandat 2023-2027 | Nebridi Aróztegui
Laura Hernández
17 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 16:56h
El govern municipal ha presentat aquest matí el pla de mandat 2023-2027, que té l'objectiu de "posar la ciutat al dia" i enfortir les complicitats amb entitats, agents econòmics i institucions, i projectar la ciutat a l'exterior, fomentant un "nou terrassenquisme del segle XXI", ha dit l'alcalde, Jordi Ballart. L'executiu format per Tot per Terrassa, ERC i Junts, ha exposat les línies generals del mandat però no ha fet públic, encara, el pla d'inversions.

Ballart té clar que la ciutat experimentarà un creixement demogràfic, i és conscient que es tracta d'una realitat poc controlable. És per això que ha assegurat que "no es tracta de ser una ciutat, sinó una gran ciutat", i "fer un canvi d'escala".

Una de les línies mestres que s'han anunciat en l'acte d'aquest matí al Parc dels Catalans és un "pla de xoc" per millorar el manteniment de l'espai públic i dels equipaments, que el govern xifra en 120 milions d'euros, cosa que vol dir que caldrà més d'un mandat per completar-lo. Aquest estiu ja s'ha començat a dur a terme en els primers 15 carrers, i preveu la millora del paviment de l'avinguda del Vallès. Aquest pla inclou el manteniment d'equipaments esportius, culturals, la renovació de la gespa dels camps de futbol i projectes com el casal de barri del Roc Blanc, la biblioteca del Districte V i la planificació de la del Districte VII.

El govern també té a l'agenda alguns projectes rellevants, com són la millora de la percepció de seguretat, la transformació dels espais verds en àmbits més sostenibles, impulsar un Palau de Fires amb visió metropolitana, l'arribada del sistema de recollida de residus porta a porta a les urbanitzacions i la implementació de la Zona de Baixes Emissions; i grans projectes com la construcció d'un nou pàrquing de 400 places al Portal de Sant Roc, així com la urbanització de la superfície, i la creació de 500 habitatges públics a Terrassa en un termini de deu anys.


121 dies

El govern ha presentat el pla el dia que en fa 121 que va arrencar el mandat. Ona Martínez (ERC) ha atribuït el retard respecte al compromís de presentar-lo durant els primers cent dies a un "excés d'optimisme", però també ha recordat que "ara som un govern més ampli, amb nous actors, i això no és una debilitat, és una fortalesa".

La tinenta d'alcalde ha dit que l'executiu podrà "recaptar i gastar millor", un procés que ha reconegut que serà "més lent però serem més eficaços". En aquest sentit, una de les prioritats del govern serà "incrementar la riquesa de la ciutat" i millorar la seva economia, un propòsit que s'assumirà des de la regidoria d'Indústria, de nova creació. "Els sous d'aquest sector han crescut per sobre de la mitjana, en contrast amb el sector serveis", ha dit Martínez.

Per la seva banda, Meritxell Lluís (Junts per Terrassa) ha dit que "aquest és un programa de govern de present i obert al futur", amb vocació de ser "motor econòmic per generar riquesa". Superats els primers dies del mandat, la regidora ha destacat que el govern tripartit és "un equip seriós, centrat a anar per feina" i que és "capaç de generar consensos".