El PACMA es presenta a les municipals de Terrassa

David Martínez encapçala la llista de la formació animalista i competirà per l’alcaldia el mes de maig

M.T
10 de gener del 2023
Actualitzat a la 13:43h
David Martínez viu en el barri de Ca n’Aurell de Terrassa des de fa més de 25 anys
David Martínez viu en el barri de Ca n’Aurell de Terrassa des de fa més de 25 anys | PACMA
El Partit Animalista PACMA, que recentment ha canviat el seu nom de Partit Animalista Contra el Maltractament Animal a Partit Animalista Amb el Medi Ambient, tot i mantenint l’acrònim PACMA, ha presentat al seu cap de llista per Terrassa per als comicis municipals de maig de 2023:David Martínez, enginyer tècnic de gestió nascut a Barcelona.

Martínez, de 50 anys, viu en el barri de Ca n’Aurell de Terrassa des de fa més de 25 anys. “Vaig venir a una fira sobre habitatge -explica- i aquí em vaig quedar”, explica. És analista programador en el sector privat i assegura que la seva “gran passió” són els animals. Entre altres activitats, practica boxa com a forma d’entrenament, i ioga. És assidu del Estadi Olímpic els dies de partit si l’agenda li ho permet.

Martínez ha format, durant anys, part del voluntariat de diverses protectores i associacions, arribant a ser president de l’associació Veu Animal. Tot va començar recollint, explica, una gossa perduda a Terrassa que va resultar estar embarassada i va acabar en el CAAD de la ciutat.

Per al candidat, “els animals necessiten un canvi urgent de paradigma”. Assegura que “no poden dependre del fet que el tècnic de torn tingui o no simpatia cap als seus drets, i a nivell polític, només PACMA pot garantir la seva integritat”. I afegeix: “no ens limitem a donar pinzellades animalistas ni gargots sobre el medi ambient (com fan la resta de forces polítiques), sinó que emplenem milers de quadres i murals amb el nostre propi color. Aquest verd que transmet esperança per al planeta i els animals”.

Sosté que PACMA és “l’únic projecte polític que de veritat es preocupa pels animals, el medi ambient i la justícia social sense ambigüitats”.

Sobre les primeres mesures que duria a terme en el municipi en cas d’obtenir representació política, Martínez apunta “la necessitat de redefinir la relació de la ciutat amb el medi ambient i el parc natural que ens envolta. Hem de cuidar-ho i acaronar-ho”. Començaria, diu, “apostant per la vacuna anticonceptiva per a senglars, acabant amb les batudes de caça actuals, i el pinso anticonceptiu per als coloms” i duria a terme una reunió amb els col·lectius de protecció animal del municipi.

De la mateixa manera, Martínez assegura que Terrassa “ha de prendre el testimoni del animalisme i el medi ambient. Tenim la capacitat, una situació privilegiada i la força per a aconseguir-ho”. Entre les mesures proposades, s’inclouen “unes millors instal·lacions per als gossos de la ciutat i una nova ordenança municipal d’animals, més moderna i completa”. També assenyala que “cal formar a la policia municipal”, evitant que es repeteixin imatges lamentables com les de fa uns mesos, on un agent colpejava a un gos durant un procés d’identificació.