El PP reclama a TEC i ERC que deixi governar el PSC

Els populars votaran en blanc a l'acte d'investidura de Jordi Ballart com alcalde perquè "tot i que nosaltres apostàvem pel canvi, els socialistes han guanyat les eleccions"

La Torre
05 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:50h
Gabriel Turmo flanquejat per Rodríguez i Peinado, a la seu del PP
Gabriel Turmo flanquejat per Rodríguez i Peinado, a la seu del PP | Foto: Lluïsa Tarrida

Gabriel Turmo flanquejat per Rodríguez i Peinado, a la seu del PP Foto: Lluïsa Tarrida


Aquest dijous al migdia, el Partit Popular ha convocat els mitjans per deixar clara quina serà la seva posició davant de la formació del nou Ajuntament de Terrassa que tindrà lloc el proper 13 de juny. La Junta Local de l'agrupació ha acordat mantenir al capdavant de la formació a Gabriel Turmo, tot i que per un període limitat, alhora que ha reconegut que s'obre un període de reflexió davant dels resultats aconseguits en les darreres eleccions municipals, en els quals la formació ha passat d'ostentar 4 regidors a assolir-ne només un.

"Per coherència amb els resultats obtinguts, el PP no presentarà un candidat a l'alcaldia" ha manifestat Turmo tot que sí que ha subratllat que "malgrat que ara només tindrem un representant, mantindrem encesa la flama del liberalisme a Terrassa i seguirem treballant per la ciutat". El Partit Popular ja ha avançat que "votarem en blanc en l'acte d'investidura de Jordi Ballart com alcalde" perquè malgrat que ells apostaven "pel canvi a Terrassa, és el PSC qui ha guanyat i per tant és qui ha de governar".

En aquest sentit, ha demanat explícitament a Terrassa en Comú, ERC i també a CiU "alçada i responsabilitat política perquè la democràcia no és un joc, com sembla que ells pensin, i Terrassa necessita estabilitat institucional". Turmo ha manifestat que "s'obre una nova etapa i no serà fàcil, per això demanem a Ballart que tingui la capacitat d'anar més enllà de les seves sigles i buscar el millor per Terrassa, si ho fa així, tindrà el nostre suport". 

Els populars ja s'han reunit amb l'alcaldable del PSC en una trobada en què van posar sobre la taula quines eren les seves prioritats i els punts amb què podrien establir acords puntuals: "sabem que haurà de governar en minoria i que per tant necessitarà pactes, els socialistes tenen una sensibilitat social similar a la nostre però els falten recursos per desenvolupar els projectes i per això en la reunió vam explicitar que per fer-ho possible calen mesures com reestructurar la política fiscal, la reindustrialització de Terrassa, la reducció d'infraestructures per optimitzar serveis, parar atenció als problemes de Ca n'Anglada o canviar les polítiques de mobilitat".