Turmo deixarà l'Ajuntament abans de 2 anys

El líder dels populars i únic regidor a l'Ajuntament de Terrassa anuncia un adéu dilatat en el temps, a causa del moment d'"incertesa" en què es troba immersa la ciutat amb la irrupció de set formacions polítiques al Consistori i amb un possible govern en minoria

Lluïsa Tarrida
04 de juny del 2015
Actualitzat el 05 de juny a les 11:51h
Turmo serà l'únic regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Terrassa
Turmo serà l'únic regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Terrassa | Foto: Cristóbal Castro

Dos anys, com a màxim. Aquest és el temps que s'ha marcat Gabriel Turmo per abandonar els càrrecs de president, portaveu i de regidor a l'Ajuntament de Terrassa del Partit Popular. Després de reconèixer uns resultats electorals "dolents i molt durs", s'inicia un període de transició al capdavant de la formació. Turmo considera que estan travessant un "moment injust i d'incomprensió" i atribueix la gran davallada -de 4 a 1 regidors- com un "vot de càstig a les sigles del nostre partit, no a la feina que els regidors hem estat fent durant aquests quatre anys en què hem estat els únics que hem prioritzat les polítiques municipals". 

El primer tram de la legislatura que està a punt d'encetar-se estarà liderat per Turmo però ja ha anunciat que el relleu es farà efectiu abans d'arribar-ne a l'equador: "mantinc, de moment, la posició perquè ens trobem en un escenari complicat i no vull eludir les meves responsabilitats", ha afirmat i matisa que "aquest temps servirà per donar solidesa al grup municipal davant el panorama d'incertesa que governarà la ciutat, i poder fer un relleu tranquil i ben estructurat".

Qui ocuparà el seu lloc no només com a regidor sinó com a president del PP de Terrassa encara és una incògnita. La formació no ha volgut avançar noms tot i que, com és lògic, sonen amb força dos candidats: Alex Rodríguez -el més ben situat- i Ángeles Peinado. Ells dos, juntament amb Gabriel Turmo, són la base del grup municipal. Un bloc. I així ho continuaran sent almenys aquests propers dos anys, segons ha manifestat el líder popular, "malgrat que a l'Ajuntament només hi haurà una persona, mantindrem l'equip". 

Turmo deixarà de ser la cara visible de l'agrupació però ja ha subratllat que "mai donaré l'esquena a la meva ciutat o a les meves sigles, perquè em sento orgullós de ser del PP i seguiré com a militant de peu".