El PSC treu pit dels projectes desencallats a Terrassa i el Vallès Occidental

Es destinaran 40 milions al Parc Audiovisual de Catalunya

La diputada i regidora socialista Eva Candela explica l'acord de pressupost
La diputada i regidora socialista Eva Candela explica l'acord de pressupost | Cedida/PSC
29 de febrer del 2024
Actualitzat a les 9:55h
La diputada del PSC i cap de l'oposició de Terrassa, Eva Candela, ha valorat aquest dimecres l'acord de pressupost al qual han arribat els socialistes amb el Govern de la Generalitat, i que permetrà tirar endavant diversos compromisos al Vallès Occidental. I ho ha fet, precisament, des de l'emplaçament on s'ubicarà el futur Centre d'Alta Resolució de Rubí, un dels que consideren més rellevants.

Candela ha explicat que els acords entre els socialistes i els republicans se centren en quatre eixos principals: educació, habitatge, seguretat i sequera. La llista és llarga, però les més destacades són destinar 7.500 milions d'euros per al Departament d'Educació; 25 noves unitats judicials; 120 milions d'euros per ajudar als municipis que es puguin dur endavant obres de cara a pal·liar els efectes de l'emergència per la sequera, i que es posin a disposició 4.000 habitatges de lloguer social.

A Terrassa, el document de l'acord inclou destinar 100 milions d'euros al projecte Catalunya Media City, que com ha detallat Candela, es repartiran en 60 milions per al projecte de Sant Adrià del Besòs, al parc de les Tres Xemeneies, i 40 milions per al Parc Audiovisual de Catalunya. A aquests 100 milions se n'han de sumar 60 més que aportarà el govern espanyol per desenvolupar una indústria "que és molt important i és una injecció per a l'economia del país". Respecte al destí d'aquests diners al Parc, però, caldrà "veure la definició que hi hagi".

Preguntada per la premsa, la diputada ha recordat que Terrassa està pendent de la construcció de dos CAP i un CUAP, que també han de veure com es reflecteixen en els Pressupostos, tot i que no és un acord que s'hagi inclòs en el document signat amb el Govern, ja que "ja hi havia el compromís" per part de la Generalitat. A Terrassa, actualment, s'està treballant 

Pel que fa a les mesures al territori, ha destacat el compromís de fer un estudi informatiu pel túnel d'Horta, que permetrà millorar la connexió entre el Vallès Occidenatal i Barcelona, el nou Centre d'Alta Resolució que donarà servei a les poblacions de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal; noves unitats judicials a Rubí i Cerdanyola, i la climatització de les escoles de Castellbisbal, entre d'altres.