L'increment de preu dels materials obliga a modificar dues obres de Terrassa

Es tracta de la pista de Can Jofresa i el casal cívic del Roc Blanc

Ple municipal del mes de març del 2022 de Terrassa.
Ple municipal del mes de març del 2022 de Terrassa. | Cedida
25 de març del 2022
Actualitzat a les 12:55h
L'increment de preus de l'energia així com dels materials de construcció ha provocat que el govern de Terrassa hagi hagut d'aturar dues obres de la ciutat a l'espera d'incrementar-ne el seu pressupost. En concret, el ple municipal d'aquest divendres ha aprovat, amb reticències de l'oposició, una modificació de pressupost i una transferència de crèdit per no deixar enrere les actuacions.

Es tracta d'una banda, del desenvolupament de la pista poliesportiva coberta i grades de Can Jofresa i, de l'altra, de la construcció del casal cívic del Roc Blanc. Pel que fa a Can Jofresa, s'ha aprovat una transferència de crèdit de 235.909 euros que estaven pressupostats en carrils bici per fer front a l'increment de preus dels materials de construcció.

En relació amb el casal cívic del Roc Blanc, la situació és diferent. En aquest cas, la problemàtica rau en la renúncia de l'empresa adjudicatària precisament per l'increment de preus. Això implica que el ple ha hagut d'aprovar una modificació de pressupost de 400.000 euros (provinents de les partides d'accessibilitat -254.000- i de la reserva per un nou equipament -135.000- euros.

Ara l'Ajuntament ha d'obrir un nou procés de licitació amb l'increment d'un 20% per fer front als nous preus. S'espera que després de l'estiu estigui adjudicada. El tinent d'alcaldia de Promoció Econòmica, Isaac Albert, ha expressat que aquests canvis seran recurrents en els pròxims mesos però que es deuen a "la finalització de compromisos i equipaments de la ciutat".