Terrassa prohibeix els patinets elèctrics a tota la zona de vianants

El consistori vol millorar la seguretat dels ciutadans i posarà en marxa una senyalització visual perquè la normativa es compleixi

Roda de premsa de presentació de les mesures a l'AJuntament de Terrassa
Roda de premsa de presentació de les mesures a l'AJuntament de Terrassa | Ajuntament de Terrassa
Redacció
28 de maig del 2024

Cop contra els patinets elèctrics. L’Ajuntament de Terrassa ha decidit ampliar la prohibició de circular en patinets a tota la zona de vianants. Fins ara s'havien restringit al centre, però, en una roda de premsa d'aquest dimarts, el consistori ha comunicat la decisió d'endurir-ne les restriccions. 

L'alcalde Jordi Ballart assegura que la ciutadania ho demanava: "Sabem que les infraccions en patinet elèctric preocupen a la ciutadania i creiem que cal anar un pas més enllà.  Actuem per millorar la seguretat i la convivència entre vianants i usuaris de bicis i patinets elèctrics", ha raonat Ballart. 

La voluntat del consistori és implantar pròximament la nova senyalització, que pretenen que sigui visual i comprensible, i poder començar el nou curs escolar havent implementat completament la mesura.

Paral·lelament, l’alcalde ha explicat que l’Ajuntament durà a terme una nova campanya informativa i pedagògica sobre la normativa de patinets elèctrics, que anirà especialment dirigida a comerços i locals de restauració. En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona, ha explicat que són conscients de l'augment de clients que es desplacen amb aquests vehicles per arribar als establiments  així com de repartidors que els utilitzen per distribuir els productes.

"Amb aquesta iniciativa volem arribar a tots els usuaris per tal que tinguin de primera mà informació clara sobre com circular correctament i recordar que no fer-ho, pot suposar una sanció de fins a 200 euros", ha avisat. De moment, el consistori ha imprès mig miler de flyers per distribuir-los a les àrees de vianants, però també es valora ampliar la campanya de cara al futur, o en moments concrets.