Ullastrell congela els impostos i taxes municipals per al 2024

A partir del gener, es penalitzarà els veïns que no participin del sistema de recollida "porta a porta"

Nació
19 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 15:22h
Ullastrell és un dels pocs municipis que no haurà d'incrementar la taxa de residus
Ullastrell és un dels pocs municipis que no haurà d'incrementar la taxa de residus | Ajuntament
El ple municipal d'Ullastrell ha aprovat les ordenances fiscals que regulen els tributs municipals per al 2024, que congela els impostos i taxes, i afegeix algunes bonificacions i facilitats de pagament, com per exemple l'IBI, que es podrà fraccionar en quatre pagaments, igual que amb la de vehicles de tracció mecànica

Pel que fa a la taxa que regula el preu de la piscina municipal, s'ha eliminat la bonificació per a persones empadronades al municipi, seguint la legislació vigent, i els preus queden igual que amb la bonificació dels anys anteriors per a tothom. En totes les ordenances que incloïen bonificacions per empadronament s'ha aplicat el mateix criteri.

Pel que fa a la taxa de prestació del servei de residus municipals, quedarà desdoblada un cop traspassada la competència tributària al Consell Comarcal del Vallès Occidental, com ja han fet altres cinc ajuntaments. Així, el veïnat rebrà dos rebuts a partir del gener de 2024, però l'import serà el mateix. La principal novetat és que les persones jubilades, excepte aquelles que no puguin justificar ingressos, també pagaran la taxa.

Però la principal novetat en aquesta taxa és que Ullastrell serà el primer municipi del Vallès Occidental que premiarà les persones que facin millor reciclatge i penalitzarà les que no participin del servei de recollida porta a porta. Aquests canvis s'explicaran al llarg del mes de novembre amb una campanya informativa municipal adreçada a la ciutadania i els productors. Aquests canvis en la taxa venen donats per l'aplicació d'una normativa espanyola provinent de la UE, que obliga els ajuntaments a cobrir el 100% del cost de recollida i tractament de residus amb les taxes, un objectiu que Ullastrell ja va assolir fa tres anys, i per això no s'haurà d'incrementar el preu de la taxa.

El govern municipal d'Ullastrell és conscient de la situació econòmica d'inflació, encariment dels preus de l'energia i les hipoteques, entre d'altres, i per això ha considerat que no s'ha d'incrementar la pressió impositiva als veïns. Ara bé, el Pressupost 2024 serà "molt ajustat" i la congelació dels impostos tindrà "un impacte directe en les inversions municipals".