Vega retreu a Ballart que es torni a presentar a les eleccions municipals

L'alcalde de Terrassa ha criticat a l'independentisme d'haver "erosionat l'autonomia catalana"

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, a l'acte de presentació de la seva candidatura.
L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, a l'acte de presentació de la seva candidatura. | @socialistes_cat
01 de març del 2019
Actualitzat el 02 de març a les 0:15h

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha estat contundent amb el seu excompany de partit i exalcalde de la ciutat, Jordi Ballart, qui concorrerà a les eleccions municipals amb una candidatura independent, Tot per Terrassa. En l'acte de presentació de la seva candidatura al Teatre Principal de la ciutat, aquest divendres al vespre, Vega ha manifestat que no s'esperava que Ballart dimitís, "una situació que encara estar per explicar", i li ha retret que encara li resulta més difícil "que aquelles persones que van deixar la ciutat en el pitjor moment es prestin ara, quan ha passat la tempesta".

L'acte ha comptat amb la presència del ministre d'Afers Exteriors i candidat del PSC a les eleccions europees, Josep Borrell, i el secretari general del PSC, Miquel Iceta, que han rebut escridassades per part de la ciutadania concentrada a les portes del Teatre Principal. 

En el seu discurs, Vega, ha criticat l'independentisme català i ha dit que "han fet servir irresponsablement la seva majoria parlamentària i el govern per erosionar l'autonomia i portant-la a un camí unilateral per arribar a la independència". Per això, segons Vega, a Espanya "necessitem un govern amb una majoria sòlida, capaç de dialogar amb fermesa i intel·ligència i visió de futur, i que governi per la majoria".

​Segons l'alcalde, avui en dia el "PSC és un partit molt més fort que abans" i ha assegurat que "mentre els socialistes hi siguem, la intolerància no triomfarà". "A Terrassa els socialistes sempre hem dialogat i pactat pensant amb els interessos de les persones amb el respecte a la democràcia i a la llei", ha apuntat Vega. També ha dit que les eleccions que vénen tant al govern espanyol, com les europees i municipals "són l'oportunitat d'alliberar-nos del bloqueig dels extremistes i obrir una nova etapa de diàleg i respecte".
 

El secretari genral del PSC, Miquel Iceta Foto: ACN

Després de 40 anys de governs socialistes a la ciutat [des del 1979] "el meu objectiu és que la ciutat funcioni cada vegada millor i preparar-la pels reptes de futur". Vega ha argumentat que "el PSC ha estat, és i serà un partit seriós, de diàleg i del canvi". "Els grans canvis han vingut de les majories fruit de diàleg, és el camí que hem de seguir", ha afegit l'alcalde.

L'alcalde ha tingut paraules d'agraïment pels alcaldes socialistes que l'han precedit, com Pere Navarro, qui ha agraït el pla de xoc a la crisi que va fer l'any 2007 quan liderava la ciutat. També per l'actual ministre d'Afers Exteriors i candidat del PSC a les eleccions europees, Josep Borrell, qui juntament amb l'aleshores alcalde Manel Royes, "van ser els responsables del soterrament de les vies de Renfe l'any 1994. Va ser una de les transformacions més importants que va tenir la ciutat". I ha assegurat que "tots els grans canvis han estat possibles sempre que a Madrid han governat els socialistes". En contraposició, ha posat l'exemple de la B-40 que "ha quedat a mitges perquè el PP governava a Espanya".

"Terrassa necessita fer un salt al futur a la ciutat més rica, innovadora, cohesionada i més justa", ha dit Vega, qui ha explicat que estan fent un programa ambiciós però realista. "Volem posar-nos compromisos però complir-los".