Aquests han estat els guardonats amb els Premis Muncunill

Els premiats han estat Bio2Coat, ABLE Human Motion, Pep Salazar, Specialisterne i Mercè Boada

L'acte d'entrega dels Premis Muncunill
L'acte d'entrega dels Premis Muncunill | Cedida/Ajuntament de Terrassa
Redacció
05 de maig del 2023
Actualitzat a les 10:56h
El Teatre Principal ha acollit aquest dijous l'acte d'entrega dels Premis Muncunill a la Innovació, impulsats per l'Ajuntament de Terrassa amb l'objectiu de reconèixer persones, empreses o projectes que aposten per la innovació com a model integral per contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones. 

La periodista Sheila Alen ha estat l'encarregada de conduir l'acte, presidit per l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i que ha comptat amb la participació del director general d'Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat, Lluís Juncà. Durant la gala s'han lliurat cinc premis, corresponents a les diverses categories dels guardons, i una actuació de la neoculpletista feminista Glòria Ribera ha posat el punt i final a la gala.

Bio2Coat

L'empresa que treballa amb la voluntat de reduir el malbaratament alimentari ha rebut el Premi per haver desenvolupat una aportació innovadora rellevant a la ciutat de Terrassa i la societat en general.

La tecnologia que utilitza Bio2Coat utilitza, pel disseny dels recobriments alimentaris, està desenvolupada per investigadors de la UPC, i es tracta d'un recobriment que manté els productes frescos, saborosos i saludables durant més temps, conservant la humitat la humitat i aromes pròpies de cada producte. Així, aconsegueix augmentar el benefici econòmic, reduint les pèrdues i la taxa de rebuig en la producció hortofrutícola.

ABLE Human Motion

En aquest cas, el premi ha estat a la Innovació Empresarial d'àmbit estatal. Es tracta d'una startup que dissenya, desenvolupa i comercialitza tecnologia d'exoesqulet, proporcionant una millor mobilitat i una major independència a les persones amb problemes de mobilitat.

Així, ABLE Human Motion ha creat el primer exoesquelet robòtic lleuger i accessible, que permet a les persones amb dificultats de mobilitat tornar a caminar durant la rehabilitació clínica. A més, l'acompanyen amb una aplicació mòbil per dur a terme una teràpia personalitzada i basada en dades, ABLE Care.
 

Pep Salazar

El director del festival OFFF ha rebut el Premi a la Innovació Cultural d'àmbit estatal per aquesta i altres iniciatives, com l'exposició Digital Impact, que han ajudat a la innovació de professionals de la creativitat, posant de manifest com aquesta disrupció es fa exponencial.

L'OFFF és un festival de referència en el món del disseny i la creativitat, que ja disposa d'edicions a diversos països. Així, ha aconseguit promoure la creació catalana a nivell internacional. 

Specialisterne

L'empresa de formació i ocupació a persones adultes amb autisme (TEA) ha rebut el guardó a la Innovació Social d'Àmbit Estatal. La companyia ofereix formació en l'àmbit de les tasques informàtiques i administratives, entre d'altres, reconeixent el talent i les capacitats d'aquestes persones per a aquests àmbits. També acompanyen les empreses en la integració de persones amb autisme.

Mercè Boada

El Premi Muncunill a la Innovació Honorífic ha estat per aquesta neuròloga, doctora en Medicina per la UB i cofundadora de la Fundació Ace Alzheimer Center Barcelona

Entre d'altres, ha estat guardonada, entre d’altres, amb el Premi a l’Excel·lència Professional pel Consell de Col·legi de Metges de Catalunya (2008), el Premi ACRA (Associació Catalana de Recursos Assistencials) a la trajectòria professional 2015, la Medalla Josep Trueta al mèrit sanitari (2012), el Premi Alzheimer de la Societat Espanyola de Neurologia el 2021, el Premi Fenin a la Innovació Tecnològica Sanitària (2022) o la Creu de Sant Jordi, l’any 2016, per la seva trajectòria vinculada a la investigació i la recerca per combatre l’Alzheimer.