Miki Núñez es desmunta: «Cada vegada que em veia, sentia fàstic»

El cantant de Terrassa ha estat un dels protagonistes del programa 'Sense Ficció' que ha abordat la pressió estètica i els trastorns alimentaris

Miki Núñez durant el documental 'Sense Ficció'
Miki Núñez durant el documental 'Sense Ficció'
Redacció
29 de gener de 2025, 14:15
Actualitzat: 14:22h

El cantant Miki Núñez és una de les persones més mediàtiques dels últims anys a Catalunya. Després de donar-se a conèixer amb Operación Triunfo, l'artista terrassenc ha estat ben present a la petita pantalla de 3Cat. Ha estat copresentador d'Eufòria, presentador de Zenit i els últims dos anys ha estat qui ha presentat les campanades de Cap d'Any. 

Amb aquesta llarga llista d'aparacions i totes les que fa damunt dels escenaris en els seus concerts, sembla difícil que en la íntimitat Núñez hagi patit, i molt, per un trastorn de la conducta alimentària. El programa Sense Ficció que s'ha emès aquest dimarts al vespre un programa titulat Sempre (im)perfectes, ha abordat la pressió estètica i el de Terrassa ha estat un dels seus protagonistes. 

"Cada vegada que em veia, sentia fàstic". Núñez s'ha desmuntat parlat del patiment que ha viscut des dels vuit anys per un trastorn alimentari. "Ho he passat molt malament tota la vida", relata el jove en un discurs colpidor.

Admet que no ha acceptat el seu cos i que s'insultava i que es deia coses molt lletges com que mai ningú l'estimaria i que "era un gordo". En el documental explica que sempre ha intentat menjar lent o no menjava i quan ho feia, "intentava vomitar". 

Amb el seu testimoni Núñez diu que vol intentar ajudar a aquelles persones que tenen problemes semblants. "Veure que la gent té els mateixos problemes que tu, et fa sentir més humà. No passa res, hi ha més gent amb aquest problema”, afegeix. 

A banda de Núñez, en el documental també han explicat les seves experiències, el músic Toni Mejías, l'actriu i creadora de continguts Mara Jiménes, l'atleta paralímpica Desirée Vila, l'estilista Adriana Boho —que també és activista antiracista—, l'actriu Àngels Gonyalons i la model Pino Montesdeoca. Tots, amb unes relacions amb els seus cossos complicades per unes pautes estètiques inassolibles.

L'objectiu ha estat visibilitzar quins són els tipus de cossos que reben més violència per no "encaixar" dins dels cànons de bellesa. La grassofòbia, l'edatisme, les discapacitats físiques i el racisme, entre d'altres.