David Marín guanya el desè premi Crims de Tinta amb la novel·la «Purgatori»

El jurat en destaca la factura "clàssica" i una "atractiva ambientació rural"

Redacció
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 22:26h
El periodista David Marín ha estat el guanyador de la desena edició del premi Crims de Tinta amb l'obra "Purgatori", una història ambientada entre la Vall Fosca, Balaguer i Lleida que arribarà a les llibreries el proper 11 d'abril de la mà de l'editorial RBA.

El jurat ho ha decidit per unanimitat i ha destacat la capacitat de la novel·la de desenvolupar una investigació policial "que desperta l'interès del lector des de l'inici i manté el suspens i el ritme fins al final". També ha posat de relleu la factura "clàssica" del text, emmarcat en una "atractiva ambientació rural". A més, ha tingut en compte "l'encert" de l'autor a l'hora de reflectir la parla local i un retrat "fidel" del dia a dia, tant laboral com personal, del cos dels Mossos d'Esquadra.

David Marín treballa al setmanari 'La República' i des del 2008 viu a la Noguera. És autor de les novel·les 'Mala lluna' i 'Ciutat fantasma'. També ha escrit amb Marta Alòs el llibre de relats eròtics 'Amb X de sexe', amb Pau Juvillà la novel·la 'Primàries de sang' i ha participat en els reculls de relats 'Assassins de Ponent', 'Contes de terror' i 'Barcelona, viatge a la perifèria criminal'. És professor associat de redacció periodística a la Universitat de Lleida i ha col·laborat a l'Escola d'Escriptura de Lleida.

La novel·la segueix el sergent dels Mossos Salvador Rull, l'agent Núria Riu i el caporal Coscubiela, que hauran d'investigar l'assassinat del pare Moragues, director d'una escola religiosa de Balaguer, i tot un seguit de fenòmens estranys al poble de la Vall Fosca, que es produeixen just després que hi arribi una descendent de la Vella Rugalla, una bruixa condemnada cinc vegades a la forca durant el segle XVI.