Alcaldes del PSC de Lleida estripen el carnet i se'n van amb Marina Geli

El primer edil d'Almenar, Pasqual Izquierdo, assegura: "Jo em vaig fer del PSC, no del PSOE"

Àlvar Llobet
21 de novembre del 2014
Actualitzat a les 10:43h
Freixanet ha anunciat que marxa del PSC
Freixanet ha anunciat que marxa del PSC | Arxiu

L'èxode de militants històrics de l'ala catalanista del PSC està tenint seqüeles a les comarques de Ponent. Dos alcaldes del partit, Pasqual Izquierdo d'Almenar i Benjamí Bosch de Puigverd també estriparan el carnet socialista per marxar al nou partit impulsat per Marina Geli, Moviment Catalunya, que es presentarà el proper dia 30.

Amb els dos primers edils també fugen de la formació que presideix Àngel Ros el regidor de la Paeria de Cervera Joan Valldaura, i els de Tàrrega Jaume Ramon i Manuel Medrano així com l'exdirigent socialista Jordina Freixanet, que també dirà adéu al PSC. Freixanet va ser la responsable de la comunicació de les xarxes socials de la formació socialista amb Montilla. En declaracions al diari Segre, Izquierdo assegura que ha pres la decisió per manca d'encaix amb la línia ideològica del partit. "Jo em vaig fer del PSC, no del PSOE" apunta l'alcalde, que assegura que fa més de un any i mig que no va a cap executiva. L'alcalde d'Almenar es mostra molt dur amb la formació, i admet que al partit li costarà fer llistes perquè la direcció no ens representa.

Freixanet, que va ser membre de l'executiva del partit, apunta per la seva banda que des del darrer congrés del mes de juliol "ens hem sentit molt allunyats de l'actual direcció, i no només pel tema nacional, sinó també per una regeneració política".
 

Izquierdo marxarà del PSC Foto: Arxiu