Cañadell, primera presidenta del Consell Comarcal de la Noguera

CDC confirma que aposta per l'actual vicepresidenta comarcal per substituir Pere Prat, imputat per delicte urbanístic i que farà efectiva la seva dimissió demà

Àlvar Llobet
24 de novembre del 2014
Actualitzat a les 15:48h
La propera presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell
La propera presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell

Cañadell votant a la consulta del passat 9-N


La dimissió de Pere Prat com a president del Consell Comarcal de la Noguera arran de la imputació per un delicte urbanístic al seu municipi, la Baronia de Rialb, ha obert les portes del càrrec a Concepció Cañadell, regidora de CiU al consistori de Térmens i actual vicepresidenta primera de l'ens comarcal. Nascuda l'any 1977, la convergent es convertirà en poques setmanes en la primera presidenta de l'organisme després de dècades governat per homes.

Josep Borràs, Jaume Cardona, Marcel·lí Guillaumet, Josep Roig, Vicent Font i Pere Prat són noms que han sonat a la comarca com a presidents del Consell, lloc que ara ocuparà Cañadell, que serà proposada per CiU com a presidenta segons ha confirmat a NacióLleida el president de CDC a les terres de Lleida Ramon Farré. La jove consellera rebrà, amb tota probabilitat, el suport del seu partit, majoritari al plenari comarcal. Amb l'elecció de Cañadell, la demarcació de Lleida tindrà dos presidentes comarcals dones ja que la comarca de l'Urgell és presidida per Rosa Maria Mora, també de CiU. 

L'encara president del Consell Comarcal, Pere Prat, té previst convocar aquest dilluns un ple per demà on explicarà al plenari els motius de la renúncia com a màxim responsable comarcal. Un cop s'efectuï la dimissió, serà la mateixa Cañadell la que prendrà el càrrec en funcions fins que el plenari no ratifiqui el relleu amb una votació que es realitzarà abans de les vacances de Nadal.