CiU aposta per deixar aparcat el projecte del parc dels Barrufets

El cap de l'oposició, Toni Postius, creu que cal centrar-se en plans que generin consens entre els partits de l'oposició, com el parc urbà, la zona esportiva i l'espai de càmping

Toni Postius, líder de CiU
Toni Postius, líder de CiU | Àlvar Llobet
Àlvar Llobet
22 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:10h

Toni Postius, líder de CiU a Lleida, amb Cerdà i Gispert Foto: Àlvar Llobet


El líder de CiU, Toni Postius, ha fixat aquest dijous la nova proposta que la seva formació té per la rehabilitació de les Basses d'Alpicat. La idea dels convergents és aparcar el projecte del Parc dels Barrufets anunciat a finals del 2014 i apostar per invertir en els altres tres plans que estaven projectats a la zona com són un parc urbà, una zona esportiva i un espai de càmping, i que generen més consens polític entre els partits de la Paeria.

En aquest sentit, Postius ha demanat deixar sobre la taula la votació de l'expedient del parc temàtic que s'ha de fer aquest divendres a la Comissió d'Urbanisme de la Paeria, i tirar endavant les altres tres propostes per posar fil a l'agulla a la revitalització de les Basses d'Alpicat, una llarga reivindicació a la ciutat.

Si es votessin aquests tres punts, el convergent considera que a principis del 2016 es podria començar el procés de licitació d'aquests projectes. Sobre aquesta qüestió, Postius ha instat també a entrar una partida pressupostària als comptes de l'any vinent "per començar a desencallar el tema de les Basses".

A la recerca d'inversors pel Parc dels Barrufets 

El plantejament que ha exposat Postius no significa la paralització del famós projecte dels Barrufets. "Mentrestant es pot anar buscant inversors per tirar endavant aquest parc" ha indicat el portaveu convergent, que ha argumentat aquesta decisió en base a la incertesa que genera la nul·la informació que aporta el govern d'Àngel Ros en relació a la quantitat d'inversors interessats en el projecte.