El 63,2% dels lleidatans diu sí a la independència de Catalunya

Junts pel Sí i la CUP aconsegueixen una majoria absoluta en vots i escons a la demarcació | El suport a l'estat propi augmenta en 11 punts respecte el 9-N

Àlvar Llobet
28 de setembre del 2015
Actualitzat a la 1:29h
L'independentisme ha aconseguit majoria absoluta a Lleida
L'independentisme ha aconseguit majoria absoluta a Lleida | ND
El 63,2% dels lleidatans li ha dit a la independència de Catalunya en les eleccions d'aquest diumenge. Les forces que apostaven per la creació d'un Estat català, Junts pel Sí i la CUP, han aconseguit sumar 144.691 vots. La candidatura que encapçalava Josep Maria Forné ha sumat 126.064 sufragis, mentre la que liderava Ramon Usall ha assolit 18.627 suports.

El suport a la independència, 11 punts per sobre del que es va donar el 9-N

Amb aquestes xifres sobre la taula es pot fer la comparació amb les que es van donar el passat 9-N a la demarcació. En aquell procés participatiu impulsat per la Generalitat de Catalunya, el nombre de vots a favor de l'estat propi va ser de 127.694, un fet que es tradueix en 11,7 punts menys que les dades que s'han donat en els comicis d'aquest diumenge.

L'independentisme aconsegueix 11 diputats de 15 a la circumscripció

Amb el nombre de vots emesos, les dues llistes independentistes han aconseguit capitalitzar el 73% dels diputats que estaven en joc a la circumscripció, 11 de 15. Junts pel Sí ha aconseguit 10 diputats mentre que la CUP ha assolit, per primer cop, representació parlamentària per Lleida.

Ciutadans irromp amb força, i Catalunya Sí que es Pot, descarrila

La resta de diputats se'ls ha repartit Ciutadans, que ha irromput com a segona força amb dos escons, i el PSC i PP, que finalment han aconseguit representació. La gran decepció de la jornada al territori ha estat la candidata ecosocialista Sara Vilà, que no ha pogut revalidar l'escó que va guanyar el 2012. L'altra decepció, encara que més matisada després de les enquestes desfavorables, ha estat la del candidat d'Unió, Josep Maria Pelegrí, que s'ha quedat lluny de l'acta de diputat.

 

La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?

Enquesta: què votaràs el 27-S?

La porra del 27-S: reparteix els 135 diputats del Parlament

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S